fotobarbaralancelBarbara Lancel exposeert met tekeningen, pastels en schilderijen in Verpleeghuis Monteverdi aan de Ondineschouw 15 te Zoetermeer. Haar hobby is het tekenen en schilderen van dieren, omdat dieren een grote plek innemen in haar dagelijks leven.

expo vivldiSinds een paar jaar tekent zij met pastelpotlood en pastelkrijt. De liefde voor pastel is ontstaan na een workshop. Pastelpotlood is fijn materiaal om precies mee te werken en met de krijtjes wordt een ruiger effect bereikt.
Er zijn verschillende manieren om met dit materiaal te hanteren. Zij bouwt haar werk op met verschillende laagjes over elkaar waardoor een schilderachtig geheel ontstaat. Dit is zeer arbeidsintensief en er zitten dan ook veel uren in haar werk.
Zij tekent niet alleen huisdieren, maar ook dieren die in het wild leven. Haar olifanten en giraffen zijn hiervan een voorbeeld, haar werk ziet er levensecht uit.

Een aantal van haar werken zijn te koop en zij neemt ook opdrachten aan van bijvoorbeeld een geliefd huisdier. Verder geeft zij cursussen in verschillende steden in het land.

Meer informatie kunt u vinden op haar website: www.barbaralancelinpastel.vpweb.nl 

De expositie is dagelijks tot 1 augustus tijdens de bezoekuren in de benedenhal van het verpleeghuis te bezichtigen.

-advertenties-

-goede doel-