20180411 125113

De boom wordt onthuld door Liselotte Gips en Mikey van IKC Klimboom

Bewonersvereniging Albertshove heeft tijdens het grote Buurtfeest van IKC Klimboom een Sierappel aangeboden aan de wijk. De Bewonersvereniging is er trots op dat deze boom mogelijk is gemaakt door 34 betrokken bewoners, die allemaal hebben bijgedragen aan het planten van de boom.

Na de sloop en herbouw van de basisschool aan de Nesciohove verdween er veel groen. Het nieuwe speelplein van IKC Klimboom is best groot maar ‘heel saai en veel te netjes!’, aldus de kinderen die graag rond de oude school speelden. “Er is nu geen plek meer om lekker te ravotten”, vertelt Liselotte Gips, voorzitter van de bewonersvereniging, “en we wilden ook graag wat meer groen terug in de wijk”. In de plannen voor de herbouw was oorspronkelijk wel meer groen opgenomen, maar uiteindelijk bleek er te weinig geld beschikbaar om dit ook werkelijk uit te voeren. De buurtvereniging organiseerde daarop zelf acties en verspreidde flyers in de wijk om zoveel mogelijk mensen te betrekken.

Nu de boom is geplant heeft de buurtvereniging de smaak te pakken en gaat volop verder met plannen voor de buurt. Liselotte: “Er is nog wat geld over van de boom en daarmee willen we, samen met fonds 1818 en Wijk aan Zet van de gemeente, een speeltoestel voor de wat oudere kinderen neerzetten!”

20180411 125103  20180411 125106 

Buurtfeest

IKC Klimboom werd afgelopen dinsdag officieel geopend en vierde dit woensdagmiddag met een groot buurtfeest voor alle kinderen. Binnen en buiten de school waren allerlei leuke activiteiten voor de kinderen, die meteen hun school konden laten zien aan hun ouders. Vrijdag wordt de feestweek op IKC Klimboom afgesloten met 'Klimboom got talent' en een grote tentoonstelling in de klassen voor ouders.

Zaterdag 14 april houdt IKC Klimboom Open Huis voor alle geïnteresseerden in de buurt. Iedereen is dan welkom om van 12 tot 14 uur een kijkje te komen nemen in het prachtige nieuwe gebouw aan de Nesciohove in Buytenwegh.

20180411 125116  20180411 125119 

Sierappel

De boom die geplant is, is een Malus 'Evereste'. Dit is een sierappelboom die in mei prachtig bloeit met witte bloesem. Vanuit de bloemen ontwikkelen zich in de herfst oranjerode sierappels die tot in de winter aan de boom blijven hangen. Ook het geeloranje blad van deze sierappelboom is in de herfst mooi om te zien. In de zomer is het blad donkergroen en zorgt het voor een schaduwrijke plek. Er is gekozen voor een boom die al een flinke lengte heeft, op een schoolplein met veel kinderen is een heel jong boompje te kwetsbaar.

-advertenties-

-goede doel-