natuurwerkdagDe Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer doen ook dit jaar weer mee aan de Landelijke Natuurwerkdag. Op zaterdag 4 november 2017 wordt door heel Nederland de grootste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd. Duizenden vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt.

De Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer organiseren een onderhoudsdag waar iedereen aan mee kan doen. De werkzaamheden bestaan onder meer uit ophogen van paden, snoeien en knippen, afvoer van maaisel, afvoer materiaal en andere voorkomende werkzaamheden. Deskundigheid is niet vereist, wel enthousiasme. Voor kinderen zijn er aangepaste ‘werkzaamheden’ en ontdekactiviteiten. Vorig jaar hielpen meer dan 40 vrijwilligers, jong en oud om de Natuurtuin winterklaar te maken.
Dank zij het filiaal Meerzicht van Albert Heijn is het mogelijk de deelnemers gratis een eenvoudige lunch en een kop koffie of thee aan te bieden.

De aftrap wordt gegeven door mw Isabelle Vugs, die als Zoetermeers wethouder het vrijwilligersbeleid in haar portefeuille heeft. Deelname is niet alleen mogelijk voor individuele vrijwilligers maar ook voor groepen zoals medewerkers van bedrijven, scholen, verenigingen en instellingen die een dag of dagdeel actief willen zijn in het groen. De dag begint om 10.00 uur en loopt door tot uiterlijk 15.00 uur.
Voor meer informatie kunt terecht bij Ep Booneman, tel. 079-3200257 / 06-12080764 of door te mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Rechtstreeks aanmelden kan ook via www.natuurwerkdag.nl 

 

-advertenties-

-goede doel-