Het Team Handhaving van de Gemeente Zoetermeer heeft woensdag een fietsenactie gehouden in het Stadshart van Zoetermeer. 31 fietsen zijn verwijderd, 5 snor/-bromfietsen kregen een boete van 60 euro + €9 administratiekosten.

fiets2

Het stallen van fietsen hoort in een fietsenrek of een fietsenstalling. Toch komt het vaak voor dat er rijwielen op de stoep neergezet worden of vastgezet aan een lantaarnpaal. Team Handhaving van de gemeente spreekt fietseigenaren hierop aan en kan uiteindelijk foutgeparkeerde fietsen of fietswrakken verwijderen.

2017 07 27 2Fietsdepot

De politie Zoetermeer heeft een goed tip voor mensen die hun fiets in het Stadshart hadden gestald, maar die nu kwijt zijn: “Uw fiets geplaatst in het Stadshart en staat hij er nu niet meer. Kijkt u eerst op de site van de gemeente Zoetermeer”. Verkeerd geparkeerde fietsen krijgen namelijk een label. Als de eigenaar de fiets niet tijdig verwijdert, worden deze fietsen naar het fietsdepot aan de Argonstraat 45 (Afvalinzameling) gebracht. De fietsen kunnen daar tegen betaling worden opgehaald.

Nakijken

Of uw fiets is weggehaald en overgebracht naar het fietsdepot kunt u nakijken op www.verlorenengevonden.nl. Voor meer informatie: www.zoetermeer.nl/fietsdepot.

 

-advertenties-

-goede doel-