shannon foto copyHoe denkt de Zoetermeerse jeugd over hun stad? Vinden zij het leuk om in Zoetermeer te wonen en hoe zien zij de stad over tien jaar? In de reeks jeugdinterviews vertellen jongeren over Zoetermeer, vandaag komt Shannon aan het woord.

Wie ben je?
Ik ben Shannon, ik ben 25 jaar en woon in Buytenwegh.

Vind je het leuk om in Zoetermeer te wonen?
Ik ben 12 jaar geleden verhuisd van Delft naar Zoetermeer en vind Zoetermeer zeker leuker dan Delft.

Wat mis jij in Zoetermeer? 
Wat ik alleen erg mis in onze stad is een leuke plek waar wij jongvolwassen leuk op stap kunnen gaan. Kijk maar eens naar Rotterdam of Den Haag hier is een stuk meer gezelligheid en veel leukere tentjes, bijvoorbeeld een leuke cocktail tent, dit zal je in Zoetermeer niet vinden. 

Wat moet er volgens jou weg uit Zoetermeer?
Wat er echt weg moet uit Zoetermeer zou ik niet weten, ik weet wel dat er ontzettend veel brillenzaken zitten in de stad en Dorpsstraat maar geen daarvan is bijvoorbeeld een Ray-Ban zaak.

Hoe zie jij Zoetermeer in de toekomst (over 10 jaar of meer)?
Ik ben bang dat ik zelf over 10 jaar niet meer in Zoetermeer woon aangezien de huizenmarkt erg frustrerend is voor jongvolwassenen op dit moment en mijn vriend en ik dan toch elders moeten gaan kijken voor een huisje waar de prijzen nog redelijk zijn. Dus hoe ik Zoetermeer over 10 jaar denk te zien vind ik moeilijk. Al ben ik wel bang dat het Stadshart dan nog meer lege winkels heeft staan.

Heb jij het gevoel dat je inspraak hebt op besluiten in onze stad?
Nee, ik heb niet het gevoel dat wij jongvolwassen een inspraak hebben ter betrekking op besluiten die de stad maakt. 

Zou jij je kandidaat stellen voor een jongerenraad?
Ik zou mijzelf zeker kandidaat willen stellen voor een jongeren raad, om zo misschien meer plezier voor de jeugd en jongvolwassen in Zoetermeer terug te kunnen brengen met de manier hoe wij naar de stad kijken en niet de volwassen of ouderen.

Blijf jij in Zoetermeer wonen als je op jezelf gaat wonen?
Ik woon nu bijna 2 jaar op mijzelf in Buytenwegh maar zou toch graag naar een omliggende stad willen verhuizen omdat Zoetermeer qua woningaanbod niet bij ons past. 

 De nieuwe stadleus is: Zoetermeer is de plek…
Ik begrijp dat qua winkelaanbod er zo over gedacht kan worden maar qua uitgaan zeker niet! 

This or that:
*Stadshart of Dorpsstraat

Ik kan niet kiezen, ik vind het Stadshart leuker voor het shoppen maar de Dorpsstraat gezelliger  om uiteten te gaan.

*een outlet mall of een amusementspark op het oude DSO terrein
Dit vind ik een moeilijke, maar er zijn zat lege gebouwen die kunnen worden gebruikt als shopping outlet dan is een amusementen park op de oude plek van DSO veel beter geschikt.

*een uitgaansgelegenheid in de oude brandweerkazerne of jongerenwoningen op die plek.
Een uitgaansgelegenheid in de oude brandweerkazernen zou hartstikke tof zijn, het is én midden in de stad én aan de kant van de stad waar nooit wat te beleven valt normaliter en het is centraal genoeg om met openbaar vervoer heen te kunnen. 

 *Snowworld of Silverdome 
SnowWorld heeft net als het Silverdome een eigen functie waardoor ze allebei juist heel tof zijn om in Zoetermeer te hebben. Een paar keer per jaar lekker opstap in het Silverdome met feestjes en als je wilt wintersporten kan je naar SnowWorld. 

Welk cijfer zou jij Zoetermeer geven?
6
Ik vond het leuk om mijn mening over de stad te mogen geven 

 

 

-goede doel-