Cursussen

In Zoetermeer worden vele cursussen, activiteiten en trainingen aangeboden op allerlei gebied. Wij brengen  ze hier voor u bij elkaar.

Kijkt u voor Sportcursussen op: Sport cursussen nu

 

Datum Naam cursus /training Organisator Kosten


Donderdag 24 maart 2016
Donderdag 21 april 2016

Restaurantavonden Lunchcafé De Zoetelaar

In 2014 is De Zoetelaar gestart met maandelijkse restaurantavonden. Voor de cliënten van De Zoetelaar een geweldige uitdaging om voor de gasten een drie-gangen keuze diner te verzorgen. Het menu met eigentijdse ingrediënten komt met inbreng van de cliënten tot stand. Zowel voor de cliënten in de keuken als in de bediening geven onze begeleiders trainingen zodat iedereen goed beslagen ten ijs komt. De gasten worden door een gastvrouw of -heer naar de tafels gebracht. De tafels worden mooi ingedekt, de bestellingen worden aan tafel opgenomen en alle gerechten zijn huisgemaakt. Onze cliënten bezorgen alle gasten een heerlijk en sfeervol avondje uit!. Reserveer op tijd als u zeker wilt zijn van een tafel! 079-3168322

Tijd:
17.30 tot 20.00 uur

Prijs: € 17,50 p.p.

De Zoetelaar  
Donderdag 31 maart Cursus stadstuinieren bij de Hof van Seghwaert
De Hof van Seghwaert is een perenboomgaard en wijktuin in Zoetermeer. Eind maart wordt er gestart met een stadslandbouw project. Er wordt een gezamenlijke moestuin aangelegd waar samen met cliënten van maatschappelijke organisaties wordt getuinierd.
Hiervoor worden vrijwilligers gezocht die 1 dagdeel per week mee willen helpen. Het dagdeel kan je zelf bepalen.
Ook als je geen ervaring hebt ben je van harte welkom. In maart starten we een gratis cursus voor nieuwe en bestaande vrijwilligers. De cursus bestaat uit theorielessen en twee praktijklessen.
Aanmelden voor 15 maart.
De cursusdagen zijn:
Donderdag 31 maart 19.30- 22.00 Bezoek aan de moestuin, aanleg van een buurtmoestuin en begin maken met een teeltplan
Donderdag 7 april 19.30- 22.00, Combinatie teelt en natuurlijk plaagbeheer
Woensdag 20 april 19.30-22.00 Compost en bodem
Zaterdag 21 mei 10.00-13.00 Praktijk, teeltplan vragen en wat nog niet behandelt is.
De Hof van Seghwaert  
Donderdag 31 maart Thema avond Open Ichthus over Taizé

Iedere maand organiseert Open Ichthus een thema avond. Donderdag 31 maart is de volgende avond. Deze keer staat de bekende geloofsgemeenschap van Taizé in midden-Frankrijk centraal.

De avond wordt samen georganiseerd met het Oecumenisch Overleg Noord, waarin de protestantse wijkgemeente Zoetermeer Noord (Ichthuskerk) en de katholieke vicariaten Tabor en De Doortocht samenwerken.

We beginnen om 19:30 uur in de Chagall-ruimte met een korte viering op de Taizé-manier, zoals die ook maandelijks in De Wijngaard gehouden wordt.

Locatie: Ichthuskerk, Parkdreef 258, Zoetermeer

Nadere informatie bij Joop Geuze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of ds. Rein Algera Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

   
zondag 3 april De 7 wereldwonderen in de Bibliotheek
Wonderen bestaan en ze zijn het waard om gezien te worden! De lijst met de zeven wereldwonderen is al samengesteld in de derde eeuw voor Christus door Griekse geleerden en nog steeds is deze lijst populair. Waarom zijn deze bouwwerken zo bijzonder en waar staan deze monumenten? Hoe werden deze enorme  gebouwen gemaakt? Wist u dat de Piramide van Cheops het enige overgebleven wereldwonder is? Kom naar de
koffielezing op zondag 3 april! Archeoloog Diana de Wild, docent bij de Volksuniversiteit zal u meenemen naar al deze speciale plekken. Een aantal gebouwen komt weer tot leven met behulp van reconstructies.
De koffielezing vindt plaats in de Hoofdbibliotheek, zaleningang Engelandlaan 502, op zondag 3 april van 11.00 tot 12.00 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de administratie in de Hoofdbibliotheek of online te
reserveren via www.bibliotheek-zoetermeer.nl.
Hoofdbibliotheek De toegang bedraagt €5,00 voor leden van de Bibliotheek en cursisten van de Volksuniversiteit en €7,00 voor niet-leden/niet-cursisten.
8 april

Rijbewijskeuring

Senioren, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs door een arts moeten worden gekeurd, kunnen d.d. 11 maart en 8 april terecht bij 't Seghe Waert, Vaartdreef 115.Schikt de datum u niet dan zijn er andere mogelijkheden in de regio.

Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: ‪088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.
regelzorg

Voor senioren kost de keuring € 30,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 52,50.

 

U kunt uw cursussen opgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , wij zetten de cursus dan in het overzicht erbij!

-goede doel-