DSC 2055-X3Voor de achtste keer al weer staat de Zoetermeerse Boerendag op de planning! Dit jaar vindt deze dag plaats op zaterdag 5 september, met vele attracties en activiteiten. Zo is er weer een kinderboerderij, demonstraties van oude ambachten, proeverijen en muziek.

tjalkLeren lezen en schrijven in groep 3 is voor kinderen heel bijzonder. Basisschool De Tjalk gaf hier nog een extra feestelijk tintje aan: de kinderen leerden vrijdag het woordje ‘Roos’ lezen en schrijven en kregen als extraatje een roos mee van de juf.

30082015DSC 9731De braderie op winkelcentrum Oosterheem combineerde zondag de braderie met een tweedehands rommelmarkt. In een lekker zonnetje konden de mensen gezellig snuffelen tussen de tweedehands snuisterijen en nieuwe items van diverse kramen.

 

IMG 0104Groep 8 van basisschool de Triangel in Seghwaert verruilde afgelopen vrijdag de gymles voor een introductieles windsurfen. Op het water van het Noord Aa kregen de leerlingen hun eerste lessen op de surfplank en hadden een heel sportieve middag!

IMG 3322Meerdere wijken in Zoetermeer hebben maandagmiddag even na 12 uur last van een grote stroomstoring. Het gaat om het Centrum, Dorp, De Leijens en Buytenwegh. De politie waarschuwt geen liften te gebruiken!

Monteurs van Stedin zijn al aan het werk om de storing op te lossen.

Update 13.34: Weer stroom stadshart, Vivaldi nog zonder stroom, klik lees meer voor de update

Job BovelanderBestel nu kaarten voor finalevoorstelling ‘Expeditie Zoetermeer’! Zaterdag 19 september vindt in het Stadscentrum het festival Cultuur Lokaal plaats, de start van het culturele seizoen in Zoetermeer. De finale wordt gehouden in het Stadstheater met musicalster Job Bovelander in de hoofdrol.

375In het nieuwe seizoen gaat ook PraatHuis weer van start! Op de PraatHuisMiddag of – avond komen Nederlandstaligen en anderstaligen bij elkaar om op een laagdrempelige en plezierige wijze de taalvaardigheid te bevorderen. De eerste PraatHuisMiddag zal weer zijn op donderdagmiddag 3 september.

springkussenOp woensdag 2 september kunnen jonge handelaartjes weer aan de slag op de kindervlooienmarkt in het Dorp. De locatie is achter het CKC, op de groene strook. De kinderen die genoeg hebben van het kopen en verkopen kunnen zich ook nog even lekker uitleven op de springkussens!

2014 3Familiecircus Barani presenteert volgende week in Zoetermeer authentieke circusvoorstellingen van hoog niveau. Het circus vermaakt het publiek met een volledig circus programma met diervriendelijke dierenacts, luchtacrobatiek, jongleren en natuurlijk ontbreekt ook de dolkomische clown niet! Het circus zal vanaf woensdag tot en met zondag neerstrijken op het evenemententerrein bij Silverdome.

TWS reprise 3Greg & Baud Productions brengt op 18,19, 20 september de broadway musical 'The Wedding Singer' in reprise in het Kwadrant Theater. Deze swingende musical die zich afspeelt in de jaren 1980 was in juni 2015 al te zien in het Kwadrant Theater en keert wegens groot succes terug naar Zoetermeer!

-advertenties-

-goede doel-