bu-winkelcentrum3Het college van burgemeester en wethouders onderschrijft de aanbevelingen uit de evaluatie van de Stadsmarshall in Buytenwegh. Dit betekent dat de inzet van de Stadsmarshall in Buytenwegh wordt gecontinueerd. Mede op basis van de ervaringen in Buytenwegh, wordt de visie op het wijkgericht werken uitgewerkt.

Totaalpakket

Het succes van de Stadsmarshall staat niet op zichzelf. Het is een totaalpakket van maatregelen geweest. De politie en team Handhaving hebben extra medewerkers vrijgemaakt voor Buytenwegh. Woningcorporaties speelden een belangrijke rol door nieuwe huurders te screenen. Ook richtte de aanpak zich op de buitenruimte zoals het opknappen van het groen, de verlichting en de bestrating.

Behaalde doelstellingen

De nauwe samenwerking tussen de Stadsmarshall en de diverse partners leidde ertoe dat in de afgelopen twee jaar een criminele jeugdgroep werd ontmanteld en het zero tolerancebeleid vorm kreeg door onder andere het opleggen van gebiedsverboden. Ook waren er nieuwe initiatieven zoals het buurtvaderproject van Stichting MOOI en de inrichting van een buurtloophuis De Bus.

Veiligheidscijfer

Hoewel de misdaadcijfers op bijna alle fronten in Buytenwegh verbeterden, daalde het veiligheidscijfer dat inwoners gaven aan hun wijk licht van 7,2 naar 6,9. Burgemeester Aptroot: “We zitten op de goede weg, maar zijn er nog niet. De mix van preventieve maatregelen en optreden waar nodig heeft effect, maar het is een kwestie van een lange adem.”

-advertenties-

-goede doel-