LongfondsNa een zomerstop van bijna drie maanden gaan de longpuntbijeenkomsten Zoetermeer weer van start. Op dinsdag 1 september vindt de zesde longpuntbijeenkomst in 2015 plaats. De bijeenkomsten van het Longpunt Zoetermeer zijn bestemd voor mensen met een chronische longaandoening, hun partners en mantelzorgers, van 14.30 - 16.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur), Locatie Regenboogkerk, Nathaliegang 263, 2719 CE Zoetermeer. Een keer komen of alle bijeenkomsten bijwonen het kan allemaal. Laat u vooral inspireren door zorgaanbieders en ervaringsdeskundigen.

Op 1 september gaat het over het onderwerp ketenzorg COPD en Astma. Ketenzorg is het samenhangend geheel van zorgonderdelen dat door verschillende zorgaanbieders wordt geleverd tijdens het zorgproces, waarbij de patiënt centraal staat. Er wordt een keten gevormd van diagnostiek, behandeling en begeleiding, maar ook van preventie en zelfmanagement. Het gaat over een protocollaire aanpak bij een chronische ziekte en samenwerking(safspraken) tussen betrokken zorgverleners. Dit alles is vastgelegd in een Zoetermeers zorgprogramma voor Astma en voor COPD. Zorgverlener(s) bepalen samen met patiënt het te volgen beleid. Patiënten worden geïnformeerd en geleerd om op een goede manier met de ziekte om te kunnen gaan in het dagelijks leven en op het voorkomen van longaanvallen door vroegtijdig herkennen van signalen en weten hoe te handelen. Wilt u weten hoe de ketenzorg in Zoetermeer is geregeld kom dan naar de LP-bijeenkomst.

De presentatie wordt gegeven door Loes van Dungen (eerstelijnsadviseur SGZ en ketenregisseur).Het interactieve deel zal worden ingevuld door mevrouw Rijnten longarts LangeLand Ziekenhuis en de heer Schravenhoff huisarts en kaderarts longziekten in Zoetermeer.  

Deelnemers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van! Deelname gratis, ook voor niet leden

Longpatiënten, partners en mantelzorgers kunnen gratis deelnemen aan Longpunt Zoetermeer. Vooraf aanmelden is niet nodig. Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie over Longfonds en o.a. Longpunt. zie www.longfonds.nl.

-advertenties-

-goede doel-