Publieksprijs 1 fotograaf ArditoDe uitreiking van de Publieksprijs Kunst & Cultuur en de Bruisprijs vond dinsdag 10 december plaats in het CKC. Het JJ Blues & Roots Festival kreeg het Bronzen Visdiefje (Publieksprijs), Halloween Zoetermeer de Bruisprijs en basketbalvereniging Zoebas de Bruis Stimuleringsprijs.

Het JJ Blues & Roots Festival kreeg de prijs uit handen van wethouder Robin Paalvast. Wethouder Citymarketing & Evenementen Margreet van Driel had de eer de Bruisprijs te overhandigen aan Halloween Zoetermeer en de Bruis Stimuleringsprijs aan basketbalvereniging Zoebas.

 

Voor de zes genomineerden van de Publieksprijs: de Muzen, UITparade, Art-labs-ISK, JJ Blues & Roots Festival, Oosterkerk Scratch en Jan Dirk van der Burg was het een spannende avond. JJ Music House werd de grote winnaar van de avond met het Blues & Roots Festival en mocht naast het Bronzen Visdiefje een cheque van 1.000 euro in ontvangst nemen. De zes genomineerden presenteerden zich allemaal op een geheel eigen wijze aan het publiek, wat zorgde voor een verfrissend kijkje in de keuken van deze indrukwekkende initiatieven.

De Bruisprijs is dit jaar gewonnen door het Halloween Zoetermeer. Dit evenement is inmiddels gegroeid tot een stadsbreed evenement, geheel in de trend van nu. Ook in 2019 is de landelijke pers gehaald en intussen kan Zoetermeer zich terecht de Halloweenstad van Nederland noemen. Een prestatie op zich en daarom ook een terechte winnaar. De Bruis Stimuleringsprijs ging dit jaar naar de basketbalvereniging Zoebas. Middels de basketbalsport zorgen zij op een laagdrempelige manier voor beweging in de wijken voor de jongere doelgroep. Met Streetball 079 leveren ze een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de jongeren en het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid in de buurten.

 Publieksprijs 2 fotograaf Ardito Publieksprijs 3 fotograaf Ardito 

 

De Publieksprijs Kunst & Cultuur en de Bruisprijs werd, in opdracht van de gemeente Zoetermeer, georganiseerd door Floravontuur Promotie Zoetermeer.

Fotograaf: Ardito / Jan Evert Zondag

-advertenties-

-goede doel-