Koorrepetitie 4 december kerstprojectThe Sprinter Singers laten op zaterdag 21 december alweer voor de zesde keer hun inmiddels traditie geworden middag- en avondkerstconcert horen. Ze worden begeleid door een groot LIVE Orke(r)st dat elk jaar speciaal voor deze concerten wordt samengesteld.

 Dirigent Ies Roos werkt inmiddels al zes jaar samen met 'orkerstleider' Émile Chappin om gezamenlijk een uniek kerstconcert uit te voeren. “We zijn beide trainers en kapitein op het schip en houden elkaar scherp op muzikaal gebied”, aldus Ies Roos. ”We weten beiden hoe we het plaatje willen hebben en proberen ieder jaar de lat hoger te leggen. We zijn aan elkaar gewaagd en geven elkaar de ruimte.” Chappin vult aan: “de samenwerking kost geen moeite, we hebben beide onze eigen focus en weten wat we aan elkaar hebben.”

Het speciaal samengestelde orkest heeft de laatste drie jaar een redelijk vaste samenstelling. De orkestleden vinden het leuk om aan dit kerstconcert mee te werken. Chappin: “Toen we een aantal jaren geleden strijkers in het orkest wilden hebben, heb ik mijn vader gevraagd om mee te spelen. Inmiddels doet hij al jaren mee. Ik vind het heerlijk om mijn vader bij de uitvoering te hebben, kerst is toch een familiefeest.” Er zitten meer familieleden van het koor in het orkest. ”Het orkest is een leuke samengestelde groep, echt muzikale vrienden die goed ondersteunend zijn voor het koor”, aldus Roos.

The Sprinter Singers geven al een flink aantal jaren op deze manier hun kerstconcert-uitvoeringen. In het begin was het nog allemaal nieuw en moest het publiek het ervaren. Inmiddels kijken mensen uit naar deze jaarlijkse concerten en is er een grote groep vaste bezoekers. Het koor begeleid door een groot orkest maakt grote indruk. Van mooie ballads tot swingende kerstgospels. “Echt een muzikaal feestje om naartoe te gaan en om de kerstsfeer te ervaren”, zei onlangs een enthousiaste bezoeker.

Chappin heeft voor het kerstconcert ook een aantal nummers gearrangeerd maar heeft ook een nostalgiemomentje tijdens de uitvoering. “Als klein kind was ik helemaal gek op de film The Snowman, daar zaten zulke mooie nummers in. Nu gaan we mijn lievelingsliedje als kind ook uitvoeren tijdens de concerten.

Het koor bracht vorig jaar een deel van Little Lion, Little Lamb. Dit jaar laten ze het gehele muziekstuk horen aangevuld met ander repertoire. De uitvoeringen vinden plaats in de Oosterkerk, Oosterheemplein 320. Aanvang middagconcert is15.30 uur en 's avonds begint het concert om 20.00 uur. De kerk is een half uur voor tijd open.
Reserveer kaarten (€ 15 incl. consumptie) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-24576611.

 

Sprinter Singers

-advertenties-

-goede doel-