20191107 13117Eersteklassers van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doen mee aan de Peace Poster Contest 2019. Thema dit jaar is: Journey of peace, reis van de vrede. Burgemeester Aptroot maakte donderdag 7 november op school de winnaars bekend.

 

De Peace Poster Contest is een internationale tekenwedstrijd die kinderen aanmoedigt om op creatieve wijze – in de vorm van een poster - uit te drukken wat vrede voor hen betekent. De leerlingen zijn al vanaf het begin van het schooljaar bezig met hun vredesposter. Tijdens de eerste lessen beeldende vormgeving hebben zij geleerd hoe ze compositie, ruimte en kleur kunnen gebruiken om hun vredesreis te verbeelden. Met krijt hebben zij vervolgens hun gevoelens en dromen over vrede tot uiting gebracht.
Burgemeester Aptroot maakt elk jaar graag de winnaars bekend van de posterwedstrijd: “Het is heel belangrijk dat we met zijn allen blijven nadenken over vrede, dit is nooit vanzelfsprekend. Ook in Zoetermeer zijn gezinnen waar kinderen niet veilig, in vrede, kunnen opgroeien.

Een eervolle vermelding ging naar Dinand, de jury vond zijn poster opvallen door het opvallende kleurgebruik en mooie compositie. De twee winnaars van de Peace Poster Contest 2019 zijn Noah en Romae. De poster van Noah liet volgens de jury heel goed de tegenstelling in licht en donker zien en Romae won vanwege de hoge symmetrie in haar poster, wat een heel krachtig beeld opleverde.

De winnende posters gaan mee naar de volgende ronde en maken kans om de beste van Nederland of de wereld te worden.

20191107 13106  20191107 13110 

Begrip en respect

De Peace Poster Contest wordt georganiseerd door Lions Clubs International. Jaarlijks doen honderdduizenden kinderen van 11 tot en met 13 jaar in de hele wereld mee. Het is een van de initiatieven om een sfeer van begrip en respect onder volkeren van de wereld te brengen. Zodat iedereen kan opgroeien in een wereld van vrijheid.

-advertenties-

-goede doel-