IMG 20190325 091124De raadzaal in het Stadhuis-Forum is vanaf januari 2020 het hele jaar door beschikbaar als studieruimte voor studenten. Na een succesvolle pilot rond examentijd bleek er veel belangstelling voor het in stilte studeren.

In de raadsvergadering is dan ook besloten om de raadzaal structureel beschikbaar te stellen, op vaste dagen in de week, als studieruimte. Het Stadhuis-Forum wordt het jaar rond door studenten en scholieren gebruikt als studieruimte, waardoor het vaak druk is. Ook was er veel vraag naar een stille ruimte om te studeren of lezen, de bibliotheek heeft immers ook heel veel andere gebruikers.

De raadzaal wordt op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 10:00u tot 20:00 uur en zaterdag en zondag vanaf 10:00u tot 18:00 uur structureel beschikbaar gesteld. Dit geldt niet alleen voor studenten of scholieren, ook iemand die rustig een boek wil lezen is van harte welkom. Een voorwaarde is wel dat stilte in acht wordt genomen.

Het toezicht wordt verzorgd door professionele toezichthouders, van de Bibliotheek Zoetermeer. De raadzaal kan tijdens de openstelling beperkt worden geboekt voor vergaderingen door de raad, er zal dan een vervangende ruimte worden gezocht voor de studenten.

-advertenties-

-goede doel-