Bijlage bij persbericht 51 Kinderboekenweek 2019Het wordt weer Kinderboekenweek. Van 2 - 13 oktober staan 'Voertuigen' centraal onder het motto: Reis mee! De bibliotheek organiseert op 5 oktober van 10:00 - 16:00 uur een Kinderboekenfestival in het Forum. Deze dag, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, vol boeken, theater en creatieve activiteiten, is gratis.


Op het podium start om 10:30 tot 11:15 uur de theatervoorstelling Dr. Proktors Raketpoeder door Marjo Dames. Dr. Proktor’s Raketpoeder is een spannend verhaal met veel actie en humor. Een bewerking van het jeugdboek van Jo Nesbø.

 

Overige activiteiten tijdens het Kinderboekenfestival

Naast het centrale programma op het podium kun je (doorlopend) meedoen aan andere leuke activiteiten: in de ochtend is er een Meet & Greet met de Zoetermeerse jeugdboekenschrijfster Ilona de Lange. Ilona heeft het boek Miljonairskind geschreven en gaat daar alles over vertellen. Er is boekpromotie, schminken, photobooth, greenscreen, knutselen, modelbouw in het E-Lab, er zijn Ozobotjes die op reis gaan en boekverkoop in de kraam van Silvester. In de instructieruimte gaan Pauline en Sarah met je op reis; je schrijft en scrapt je reisverhaal.

 

-advertenties-

-goede doel-