DW2019 Poster JD Bucky smallThe World of John Denver organiseert op 12 en 13 oktober het jaarlijkse internationale Denver Weekend bij De Waterlelie. Ze vertonen videobeelden uit de hele wereld, van 1966 - 2018 op een groot scherm waarin John’s muziek centraal staat, maar waar ook veel aandacht is voor zijn andere activiteiten.

eenzaamheid weekOok dit jaar doet Zoetermeer weer mee aan de Week tegen Eenzaamheid. De gemeente en een aantal (welzijns)organisaties vragen in die week extra aandacht voor eenzame stadsgenoten. Van 1 tot en met 8 oktober, maar ook daarna, zijn er speciale activiteiten en acties.

burendaglunch oosterheem2In PiëzoCentrum Oosterheem was het op Burendag een drukte van jewelste. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest wat je viert met je buren. Zeker 60 buurtgenoten hebben genoten van de lekkere lunch geserveerd door vrijwilligers.

20190928 12186"De samenwerking van al deze partijen in de Vredesweek, dat is echt uniek!", aldus bezoekers van de afsluitende maaltijd van de Vredesweek. Mensen van veel verschillende geloofsgemeenschappen vierden samen de vrede en genoten van een interculturele maaltijd.

i GxdRVNm X3Het weer zat dit jaar niet mee voor het populaire Historisch Festival op de Markt. Het hele weekend had het festival te kampen met flinke buien en harde wind, toch konden vrijwel alle onderdelen doorgaan zoals gepland.

geuzendagVoor de eerste keer in jaren was de weersvoorspelling slecht voor de Geuzendag, zondag 29 september. Weer of geen weer de fietsers, hardlopers, instawalkers, mountainbikers en wandelaars streden als Geuzen voor de eer en penning.

20190725 124622Apotheker Angel Sellier en haar team vieren op 10 oktober het tienjarig bestaan van Apotheek Middelwaard. Dit doen ze met een sportieve prestatie, waarvan de opbrengst bestemd is voor Pink Ribbon, de organisatie die zich inzet voor borstkankeronderzoek.

1 politiebureau 1980 theo roestZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand is het een ensemble van gebouwen in het Stadscentrum: het politiebureau en de brandweerkazerne.

buurttuin buytenweghWijkwethouder Groeneveld opende zaterdag 28 september de buurttuin bij PiëzoCentrum Buytenwegh aan de Cesar Franckrode 62. De tuin bij PiëzoCentrum Buytenwegh is ontstaan vanuit adoptiegroen en wordt onderhouden door buurtbewoners en vrijwilligers van Piëzo.

theaterWanneer begint de voorstelling in het Zoetermeerse Stadstheater ook al weer? Of gaat u graag naar amateurtheater? Bekijk dan snel het overzicht van alle aankomende voorstellingen en de bijhorende informatie.
zoetermeeractief.nl/uittips/theater/voorstellingen

-advertenties-

-goede doel-