BouwenDe Bibliotheek Zoetermeer heeft leuke en leerzame activiteiten in de vakantie voor kinderen. Elke donderdagmiddag in de vakantie kunnen kinderen gratis meedoen aan zomeractiviteiten in het Forum. Deze week: Bouwen.

 

Donderdag 22 augustus kun je in het Forum Bouwen aan je eigen huis of stad, de activiteit is van 13 tot 16 uur.


Hoe ziet jouw ideale stad eruit in Lego of Minecraft? Maak je eigen stadskaart, leer over schaal, bovenaanzicht, raster en coördinaten.
De kinderen ontdekken experimentele architectuur en denken samen na over het huis van de toekomst. Laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp zelf het huis waarin jij later wil wonen. Op ipads van de bibliotheek kun je je eigen huis of stad bouwen.
Het boek ‘Hoi, ik ben een lijn’ wordt voorgelezen en laat de kinderen zien dat lijnen alles kunnen maken, als ze maar samenwerken.

 

Praktische informatie

De zomervakantie-activiteiten zijn voor kinderen vanaf 7 jaar. Vooraf inschrijven voor de activiteiten is niet nodig, kinderen kunnen zich (alleen of samen met hun ouders) aanmelden voor de activiteit bij de Forumbibliotheek in het Stadshart.
De activiteit duurt van 13 tot 16 uur, maar je kunt ook tussentijds binnenlopen.
De activiteiten zijn gratis.
Ouders hoeven niet bij de activiteit te blijven, maar kunnen natuurlijk even een kopje koffie gaan drinken in het Forum Café.
Start van de activiteiten is bij het E-Lab, ingang Stadhuisplein.

-advertenties-

-goede doel-