RobotsDe Bibliotheek Zoetermeer heeft leuke en leerzame activiteiten in de vakantie voor kinderen. Elke donderdagmiddag in de vakantie kunnen kinderen gratis meedoen aan zomeractiviteiten in het Forum. Deze week: Robots.

 

Donderdag 15 augustus kun je in het Forum aan de slag met Robots, de activiteit is van 13 tot 16 uur.Maak je eigen robotpak en ga aan de slag met de codeerrobots van de Bibliotheek. Met oude elektronica maak je een supercool robotpak, waarna je voor het green screen een foto laat maken. Je kunt jezelf zo in de ruimte neer zetten, in een woestijn of juist op een vuilnisbelt.
De programmeerbare robots kunnen allerlei opdrachten uitvoeren, waarmee je de basisvaardigheden leert van coderen. Wat mogen robots wel of niet doen in de toekomst? Een wereld waarin al het werk door robots gedaan en gecontroleerd wordt lijkt misschien leuk, maar is dat ook veilig?
De leesconsulent van de bibliotheek zal voorlezen uit boeken over robots, zodat je thuis verder kunt lezen.
De foto’s van de kinderen als robot worden na de activiteit gemaild naar de ouders.

 

Praktische informatie

De zomervakantie-activiteiten zijn voor kinderen vanaf 7 jaar. Vooraf inschrijven voor de activiteiten is niet nodig, kinderen kunnen zich (alleen of samen met hun ouders) aanmelden voor de activiteit bij de Forumbibliotheek in het Stadshart.
De activiteit duurt van 13 tot 16 uur, maar je kunt ook tussentijds binnenlopen.
De activiteiten zijn gratis.
Ouders hoeven niet bij de activiteit te blijven, maar kunnen natuurlijk even een kopje koffie gaan drinken in het Forum Café.
Start van de activiteiten is bij het E-Lab, ingang Stadhuisplein.

-advertenties-

-goede doel-