Green screenHeb je al vakantie? Dan heeft de Bibliotheek Zoetermeer zes leuke en leerzame activiteiten voor jou! Elke donderdagmiddag in de vakantie kunnen kinderen gratis meedoen aan zomeractiviteiten in het Forum. Deze week ga je aan de slag met film.

 

Donderdag 25 juli kun je in het Forum je eigen film maken, de activiteit is van 13 tot 16 uur.

Word regisseur en acteur van je eigen film. Speel een scène na uit een bekende film en neem deze op met het green screen. Bij een video maken komt meer kijken dan je denkt: script, opname, decor en denk ook even na over je kostuum.
De activiteit start met het voorlezen van de scène uit het verhaal, daarna ga je hard aan de slag om deze scène na te maken. Er zijn scènes gekozen uit verfilmde jeugdboeken, zoals Alice in Wonderland, Harry Potter, Dummie de Mummie en Sjakie en de Chocoladefabriek. Er zijn scènes uitgezocht die met weinig materiaal te verfilmen zijn.
Je krijgt na de opname je eigen filmfragment per mail opgestuurd.

 

Praktische informatie

De zomervakantie-activiteiten zijn voor kinderen vanaf 7 jaar. Vooraf inschrijven voor de activiteiten is niet nodig, kinderen kunnen zich (alleen of samen met hun ouders) aanmelden voor de activiteit bij de Forumbibliotheek in het Stadshart.
De activiteit duurt van 13 tot 16 uur, maar je kunt ook tussentijds binnenlopen.
De activiteiten zijn gratis.
Ouders hoeven niet bij de activiteit te blijven, maar kunnen natuurlijk even een kopje koffie gaan drinken in het Forum Café.
Start van de activiteiten is bij het E-Lab, ingang Stadhuisplein.

-advertenties-

-goede doel-