IMG 20190325 091124Zowel de gemeente Zoetermeer als de studenten waarderen de stille studieplekken in het stadhuis forum zeer. Studenten konden in de voor hen drukste maanden terecht in de Raadszaal, waar zij in stilte mochten leren voor de examens.


In april en mei, de examenperiode van de middelbare school, konden studenten terecht in de Raadszaal voor een stille studieplek. Er werd goed gebruik gemaakt van deze mogelijkheid, op sommige dagen studeerden rond de 40 studenten in de Raadszaal. De samenwerking tussen bibliotheek, beveiliging en studenten verliep uitstekend, er zijn geen klachten over overlast geweest in deze periode.
Studenten in de evaluatie: “Een fijne, prettige en stille leeromgeving, precies wat Zoetermeer hard nodig heeft.” Veel studenten hopen dat de stille studieplekken ook na de examenperiode blijven, omdat zij er ook gebruik van willen maken tijdens een vervolgstudie. “Een heel fijne plek om te studeren! Ik hoop dat het toegankelijk blijft ook na de eindexamens aangezien ik een student ben en veel andere studenten hier zie. Bedankt!”

Naar aanleiding van deze pilot wordt bekeken of, en zo ja op welke manier, stilte studieplekken gerealiseerd kunnen worden.

-advertenties-

-goede doel-