knikkerpotBuiten spelen en sporten is belangrijk. Knikkeren mag dan al tientallen jaren oud zijn, schooljeugd beleeft er nu nog steeds veel plezier aan. House of Sports organiseert elk jaar het NK Knikkeren. De voorronde in Zoetermeer wordt op woensdagmiddag 15 mei gehouden bij IKC Klimboom.

Muzen Nelly smits kiek haketIn het TERRATORIUM is van 27 april t/m 7 juli de expositie ‘De Muzen, kunst geïnspireerd op bijzondere ontmoetingen’ te zien. De expositie toont een weerslag van ontmoetingen tussen zeven kunstenaars en hun muze; een bijzonder, krachtig persoon.

2becool logoDe waardering voor jonge mantelzorgers tussen de 8 en 18 jaar kan weer worden aangevraagd. De jonge mantelzorger krijgt dan een bioscoopbon voor 2 personen thuisgestuurd, als waardering voor zijn zorg voor een naaste.

DSC02806 Bevrijdingsvaart Cees van LochemZaterdag 4 mei staan twee vaarten van Rondvaart Zoetermeer in het teken van de Herdenking en Bevrijding. Tijdens de rondvaart door de groene omgeving van Zoetermeer worden de passagiers door verhalenverteller Laurens de Groot meegenomen op de laatste vlucht van het vliegtuig de Jolly Duck.

pannenkoekSpeelboerderij Het Buitenbeest heeft een leuke activiteit voor kinderen in de meivakantie: de Pannenkoeken Game-Night. Vrijdagavond 3 mei is de jeugd welkom om mee te doen met de spelletjes.

wijken ZoetermeerHet college wil meer wijk gericht gaan werken, dit stond al in het coalitie akkoord bij het aantreden van het college. Maar hoe richt je dat nu in? De gemeenteraad gaat op bezoek bij andere gemeentes om ideeën op te doen.

Sven RuggenbergSven Ruggenberg is in januari 2019 gestart met zijn functie als Cultuurmakelaar en heeft in die tijd zijn draai weten te vinden. Sven stelt zich pro-actief op. Niet wachten tot er een aanvraag komt, maar in een vroeg stadium meedenken en ondersteunen.

DSC 1339’t Dierenparadijs in de Dorpsstraat organiseert zaterdag 4 mei voor de 6e keer de Nederlandse Dag van de Teckel. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot een spraakmakende, jaarlijkse bijeenkomst van teckels en teckelliefhebbers uit binnen en buitenland.

Logo Groen gedacht'Groen gedacht': het Zoetermeers Actieve leven, bezien door een groene bril. Een soort ode aan de groene stad, die Zoetermeer ongetwijfeld nog is. Aandacht voor kansen die een groene stad biedt, maar ook voor bedreigingen: die groene stad blijft niet automatisch in stand. Deze keer 'Beroepen in het groen' op de Piëzo-talentenacademie.

Wouter Kiers QuartetSaxofonist Wouter Kiers en zijn Quartet zullen op 5 mei het Fascinating Jazz seizoen afsluiten. Met Wouter Kiers en zijn Quartet krijgt het publiek een feestelijk optreden en een zeer gezellige middag. 

-advertenties-

-goede doel-