Paul 1ICT-er Paul Dullaart is op zijn werk vooral met zijn hoofd bezig. Hij werkt met systemen en kan goed ‘het hele plaatje’ overzien. In zijn vrije tijd is hij meer met zijn hart bezig, met dat wat hem raakt: muziek. In het Forum Café neemt hij luisteraars mee op een muzikale reis.


“Ik weet het nog goed, ik was 10 jaar en hoorde bij mijn tante Vader Abraham. ‘Dit is geen muziek!’ zei ik en dat werd in ieder geval door mijn tante niet gewaardeerd. Nu ben ik 60 jaar en ben nog steeds op zoek naar de diepere betekenis achter de muziek, die spannende wending of het verhaal achter de muziek. Ik ben op zoek naar het gevoel, naar iets melancholisch in de songs”.

 

Paul 2Van Symfonische rock tot klassiek

De eerste passie voor muziek weet hij niet meer precies, maar de eerste bewuste keuze in de muziek was symfonische rock. ‘Meddle’ van Pink Floyd en ‘Fragile’ van Yes hebben diepe indruk gemaakt. Later zijn daar vele artiesten en bands bijgekomen. Vol enthousiasme vertelt Paul over Joe Jackson en de 200 versies van de song ‘Wayfaring Stranger’ die hij bezit. Zijn muzieksmaak stopt niet bij pop muziek. Ook klassieke muziek kan hem raken. Zijn favoriet hierin is de componist Gustav Mahler. Maar nog veel meer muziekstijlen heeft hij in zijn verzameling van meer dan 7.000 albums. Zijn wortels in de muziek zijn diep en breed en groeien nog elke dag. Als hij tijd heeft, gaat hij op zoek naar nieuwe albums of zoekt naar verbanden in de muziek. Daarbij is internet onmisbaar voor Paul. Niet meer luisteren bij de platenzaak, maar thuis op zoek naar muziek die hem raakt.

 

Vertellen en luisteren in het Forum Café

De passie die Paul heeft, wil hij graag met anderen delen. Net als in zijn werk, ziet hij ook in de muziek vaak het grotere plaatje. Hij besloot om een eigen website op te zetten onder de naam ‘Muziekwortels’ en in zijn vrije tijd als muziekgids aan de slag te gaan. In het Forum Café verzorgt hij maandelijks een interactief uur vol muziek en achtergronden.
“Het plezier begint bij mij al met het uitzoeken van het thema. Zo heb ik bijvoorbeeld gekozen voor ‘Sterke zangeressen’ als thema rond vrouwendag. Ik kan dan maar 50 minuten aan songs uitzoeken en moet dan ook veel zangeressen ‘links laten liggen’, maar Anouk zit er in ieder geval bij”.
Zijn activiteit in het Forum Café is een muzikale reis die de luisteraar mee neemt langs bekende en onbekende nummers. Veel bezoekers van de muziekactiviteit reageren dan ook verrast: “Toch een aantal nieuwe artiesten gehoord, leuk!”

 

Paul 3De interactie is het leukst

Met zijn gekozen muziek en zijn eigen apparatuur ontvangt Paul het liefst een groep van acht à tien luisteraars bij zijn activiteit. Dit zorgt voor de nodige interactie met zijn publiek. Zeker wanneer het publiek vragen heeft of een nummer van een bepaalde artiest aanvraagt. Paul leeft dan op en kan vaak binnen enkele seconden het gevraagde nummer uit zijn laptop tevoorschijn toveren.

 

In het Forum Café kunnen Zoetermeerders zelf activiteiten organiseren. Muzikaal, maar ook creatief of puur voor de gezelligheid. Mail voor informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor alle activiteiten op www.forumzoetermeer.nl/activiteiten

 

Tekst en foto's: Rita Soutendijk

 

-advertenties-

-goede doel-