living statues kidsStadshart Zoetermeer organiseert zondag 14 april een Living Statues Festival speciaal voor kids. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar in de omgeving van Zoetermeer worden uitgenodigd om tussen 12:00 en 16:00 uur hun stilstaande kunsten te laten zien aan de bezoekers van het centrum.

Logo Groen gedachtBij 'duurzaam groen' denken we aan het grote groen: in Zoetermeer Westerpark, Noord-Aa (Zoetermeerse Plas met het Prielenbos), Buytenpark, de Benthuizerplas/Noordhovenseplas en het Binnenpark. Die grote groengebieden komen in deze column vast nog een keer aan bod.

Wim van der Kooij jr en Kim van LeeuwenGameCity zet ook dit jaar weer een mega stormbaan neer. Ze pakken het dit keer groots aan. Het wordt een heel festival, het Stormbaanfestival van 19 juli tot en met 28 juli. De stormbaan, die dit jaar maar liefst 400 meter lang is, wordt in een U-vorm neergezet, zodat start en finish dichter bij elkaar liggen. 

Garage gebouw Tango garage op 13 12 2018 Foto Simone Langeveld aZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. Meer weten over welke architectuur Zoetermeer rijk is? In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien, deze maand Auto Palenstein.

stadsgidsen 2019De Zoetermeerse Stadsgidsen staan klaar voor de start van een nieuw seizoen met wandelingen, fietstochten, vaartochten en tochten per koets. Met het nieuwe rode jack zijn de gidsen goed herkenbaar.

Philip PaarVocalist Philip Paar is al een goede bekende in Zoetermeer, hij trad al regelmatig op bij meerdere Fascinating Jazz concerten. Philip zal zondag 7 april optreden, in de zaal van het Golden Tulip Hotel in Zoetermeer.

hardloopU zoekt een sport die bij u past. Op ons overzicht van sportaanbieders vindt u vast wat u zoekt. Wij hebben ze ingedeeld in verschillende categorieën om het zoeken te vergemakkelijken. Zie Sportaanbod op onze site.

Sportnieuws vindt u natuurlijk ook op Zoetermeer actief, kijk op ons nieuws overzicht: www.zoetermeeractief.nl/sportnieuws

zomertijd1Vannacht gaan we weer terug naar de zomertijd door de klok een uur vooruit te zetten. Wanneer u dit vergeet bent u op zondag een uur te laat aan het ontbijt. Om twee uur moet de klok naar drie uur worden gezet.

 

Echtpaar Mahadew Arjun Sharma 60 jr. 300dpi 0011Het echtpaar Mahadew-Arjun Sharma, die 11 maart 60 jaar getrouwd waren, werd in de bloemetjes gezet door burgemeester Aptroot.

DSC05083Aan het water langs de Edelsteensingel broedt ook dit jaar weer een Zwanenpaar. De gemeente heeft het nest afgezet met oranje netten, om de broedende zwanen hun rust te gunnen. Door de netten wordt ook voorkomen dat de zwanen agressief reageren op voorbijgangers.

-advertenties-

-goede doel-