zomerwinterWordt het lekker weer vandaag of gaat het toch regenen? Zoetermeer beschikt over twee weerstations die worden bijgehouden door enthousiaste vrijwilligers. Het station Zoeterweer staat in de wijk Meerzicht en Weerzoetermeer doet zijn metingen vanuit de wijk Seghwaert. Kijk snel wat voor weer het gaat worden vandaag op: www.zoetermeeractief.nl//het-weer-in-zoetermeer

belastingformulierVeel Nederlanders lopen geld mis, omdat ze geen toeslagen aanvragen, waar ze wel recht op hebben of laten geld bij de belastingaangifte liggen. Vanaf 5 maart kun je bij het Belastingservicepunt in Bibliotheek Zoetermeer terecht voor al je vragen over je belastingaangifte.

DSC 3807 1Het nieuwe bestuur van de Ondernemersvereniging Dorpsstraat Zoetermeer is op 20 februari officieel gekozen. Het historisch hart van Zoetermeer, met de authentieke gevels en veel zelfstandige speciaalzaken, heeft nu weer een bestuur dat zich bezighoudt met de toekomst van de Dorpsstraat.

DSCN7716Na een kleine 40 jaar werkzaam te zijn geweest op de Koningin Wilhelminaschool, heeft juf Lisan nu afscheid genomen. Begonnen als kleuterleidster, later als groepsleerkracht en de laatste jaren als ib-er heeft zij zich met al haar kracht en liefde ingezet voor de KWS.

Alfa femaleZaterdagavond zetten de rockbands Alfa Female en Current in JJMusic House een mooie concertavond neer om geld in te zamelen voor het KWF.De bands hebben hun krachten gebundeld om deze avond te organiseren in samenwerking met JJ Music House en de SamenLoop voor Hoop Zoetermeer.

190200 certificaatuitreiking piezo talentenacademie1Vol trots namen de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie hun certificaat in ontvangst toen zij de sectoren ‘techniek’ en ‘horeca’ afrondden. In zeven weken leerden de kinderen uit Oosterheem en Palenstein alles over beroepen in deze twee vakgebieden.

2019 02 22 Kunstfoyer Terra20190222 0004Twee tegenpolen die elkaars ideeën versterken. Dat zijn Els van Egeraat en Gerard Huisintveld, die bij TERRA exposeren t/m 24 april. Els is van het poëtische en Gerard van het spektakel. Tijdens de expositie S Y N A P S Z geven zij elkaar de ruimte voor expressie. 

IMG 0009Sportief Wandelgroep Zoetermeer zal dit jaar een eigen Geuzentocht houden en niet samen met de Geuzendag de wandeling organiseren. Don Braad van de wandelgroep geeft aan dat zij met de wandeling meer willen aansluiten bij het Geuzenthema, en daarmee ook door de historische Dorpsstraat wandelen.

mega instuif wethoudersDe Zoetermeerse wethouders Robin Paalvast en Ingeborg ter Laak trokken woensdag 27 februari sportief de bokshandschoenen aan voor een bokspartijtje op de MEGA Sport- en spelinstuif. In sporthal Oosterpoort konden kinderen zich drie uur lang uitleven  met sport, spel en springkussens.

IMG 8734In het kerkelijk centrum van De Ichtus Kerk heeft wethouder Margreet van Driel aan 12 nieuw opgeleide vrijwilligers het SchuldHulpMaatje certificaat uitgereikt. Het totale aantal SchuldHulpMaatjes in Zoetermeer komt hiermee op meer dan 100.

-advertenties-

-goede doel-