leeg huisWat vind jij, woningen erbij voor jongeren of voor ouderen? Deze vraag stelden wij onze lezers zaterdag op Facebook.  In Zoetermeer komen er de komende jaren 10 á 16.000 woningen bij. Voor wie zijn deze woningen het hardste nodig? De politieke partijen hebben daar zo hun eigen ideeën over. Die vindt u in ons verhaal over de politieke meningen woningbouw. Bijna 5500 mensen bekeken de vraag, terwijl 110 lezers inhoudelijk reageerden.

De meningen van onze lezers blijken zeer verdeeld. Susanne vindt dat er gebouwd moet worden naar behoefte: “Voor starters, jongeren, ouderen, gezinnen, tweeverdieners, huur, koop, laagbouw, hoogbouw: bouwen naar behoefte.” Ook Marco vindt dat de doelgroepen voor wie de woningen gebouwd worden, simpelweg een weerspiegeling moeten zijn van de bevolkingssamenstelling.  Mieke raadt de gemeente aan om te kijken naar het aantal inschrijvingen per bevolkingsgroep, en daar kan dan het beleid op worden aangepast.

Ook Jenny vindt dat er betaalbare woningen moeten komen voor elke doelgroep. Bren wil betaalbare huizen voor (kleine) gezinnen. Zij is een alleenstaande moeder met een kind. Ook Annelies wil dat de alleenstaande ouders ‘die nu uit nood bij hun ouders wonen’ niet vergeten worden. Renee vindt het schandalig dat alleenstaande moeders nergens voor in aanmerking komen: “Zij wachten soms acht jaar op een woning.”

Jongeren

Een flink aantal lezers ziet graag dat jonge Zoetermeerders in de eigen stad blijven wonen.  Zo mist Angela haar dochter, die in Zoetermeer voorlopig niet aan een woning kan komen. Maar ook de behoefte aan woningen voor ouderen wordt uitgebreid genoemd. Jolanda wil ouderen een plek geven in een verzorgingshuis in de eigen stad, of daar waar hun Zoetermeerse mantelzorgers wonen. Daphne wil dat er ook naar de zorg voor ouderen bij ouderenwoningen wordt gekeken.

Onze volgende lezersvraag wordt zaterdag op Facebook gepubliceerd. Deze gaat uiteraard over de verkiezingen.  

-advertenties-

-goede doel-