20171102 114606Voor de dertigste keer organiseert Lions Clubs International wereldwijd een tekenwedstrijd voor kinderen tussen de 11 en 13 jaar met als thema Vrede. Het thema voor dit jaar is: “Vrede heeft de toekomst!” In Zoetermeer zijn het de leerlingen van klas V1A van ONC Parkdreef hard aan de slag gegaan om een mooie poster te ontwerpen.

 

Honderdduizenden kinderen geven wereldwijd in de vorm van een poster uiting aan hun gevoelens over Vrede. Achter elke tekening zit een bijzonder kind met haar of zijn ervaringen. Op het ONC Parkdreef hebben de kinderen eerst les gekregen over het ontwerpen van een poster. Maar minstens zo belangrijk is het nadenken over het thema. Door met de posters bezig te zijn realiseren de leerlingen zich dat vrede niet vanzelfsprekend is.

Donderdag 2 november werden alle posters tentoongesteld in de aula van de school. Burgemeester Aptroot bekeek de posters aandachtig en praatte met de leerlingen. De jury van de Vredesposterwedstrijd bestond naast burgemeester Aptroot uit de Zoetermeerse beeldend kunstenaars Verolique Jacobse en Joke Meijer. Beoordeeld werd op de technische vaardigheid, maar vooral ook op de inleving, is er goed over het onderwerp nagedacht?

20171102 114594  20171102 114602 

Burgemeester Aptroot: "Vrede is niet alleen belangrijk aan de andere kant van de wereld maar is ook dichtbij van belang. In je eigen klas is veiligheid ook heel belangrijk!" De burgemeester was onder de indruk van het niveau van de leerlingen. Een eervolle vermelding was er voor Dilara, en de twee eerste prijzen gingen naar Myrthe voor de meest complete poster en Merel voor een poster met Anne Frank die droomt over een mooie toekomst.

De winnende tekeningen uit Zoetermeer worden doorgestuurd naar het Lionsdistrict. De winnende tekeningen uit de districten gaan naar de landelijke finale. Op de VN-Vredesdag in maart 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt. Het kind dat de landelijke finale wint gaat met zijn of haar ouders, op kosten van Lions International, naar Amerika voor de Internalionale finale.

 

-advertenties-

-goede doel-