Internationale Vrouwendag Zoetermeer Actief Fotograaf Patricia Munster 003Sharon Doorson’s optreden was het hoogtepunt op de viering van de internationale vrouwendag. Met covers van o.a. Beyonce kreeg ze het vrouwelijke publiek aan het dansen. Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag organiseerde deze inspirerende avond voor alle Zoetermeerse vrouwen met muziek, dans, workshops en lekkere hapjes in het Stedelijk College in Zoetermeer.

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Dit jaar was het thema “VROUWEN – ACHTER GESLOTEN DEUREN”. Juliette Meurs, gemeenteraadslid in Zoetermeer opende de avond en vertelde over haar ‘strijd’ om van achter gesloten deuren vandaan te komen. Haar advies is om je te laten omringen door positieve mensen, ga naar buiten, voel de wind door je haren en de regen op je gezicht en geniet van elk klein moment.

Internationale Vrouwendag Zoetermeer Actief Fotograaf Patricia Munster 004 Internationale Vrouwendag Zoetermeer Actief Fotograaf Patricia Munster 002

Vrouwenavond is voor vrouwen, en zoals een deelneemster aangaf. “Jammer dat er nog steeds vrouwenavonden nodig zijn, waarom hebben wij nog steeds niet de zelfde kansen en mogelijkheden als mannen? We zijn toch mensen?”. Verschillende stichtingen gaven informatie, er waren demonstraties voor make up, workshops waar leuke dingen gemaakt werden, en workshops waar informatie werd gedeeld.

Maureen Smit presenteerde enthousiast het podiumprogramma en bracht een gezellige sfeer. United Cheers Cheerleaders, Just4Us, Dansschool Sukhai en Fabienne Dallau presenteerden hun talent op het podium. Stagecoach Country Dancers leerden gasten de eerste passen van het country dansen. Stichting Daily Diva had prijzen ter beschikking gesteld en na een loting werden de winnaars verwend met een leuk pakket.

 

Internationale Vrouwendag Zoetermeer Actief Fotograaf Patricia Munster 006 Internationale Vrouwendag Zoetermeer Actief Fotograaf Patricia Munster 005

Tekst en Foto's: Patricia Munster, patriciareports.com 

-advertenties-

-goede doel-