20160609 85943Er ligt 42 km kabel in de grond in Zoetermeer. Dit is de glasvezelkabel van Glasnet Zoetermeer. Na de nodige hobbels te hebben genomen, mocht directeur Hans de Boer donderdag toch echt aankondigen dat alle Zoetermeerse bedrijvenparken ontsloten zijn en gebruik kunnen maken van super snel internet. Voorzitter van Glasnet Willem Heijboer: "Glasvezel is dé toegang tot de wereld."

Willem geeft aan dat de RVOZ jaren geleden al de noodzaak van snel internet inzag. Daarom heeft de Zoetermeerse ondernemers vereniging veel energie gestoken in een plan om toch het plan voor glasvezel weer op te pakken. Willem verteld: "het bestuur van Glasnet heeft op vrijwillige basis hun tijd en energie gestoken in de Zoetermeerse glasvezel. Dit is loon naar werken".

20160609 85918 20160609 85935

 

Directeur Hans de Boer van Glasnet startte zijn openingsspeech met de woorden: "Dit is een emotioneel moment voor mij. Het is een punt waar we lang naartoe gewerkt hebben". Al eerder zijn er in Zoetermeer pogingen geweest om supersnel internet voor bedrijven in onze stad te krijgen. Veel bedrijven twijfelden of Glasnet het wel voor elkaar zou kunnen krijgen. De vreugde bij Hans de Boer, Willem Heijboer en Jan van den Berg was dan ook groot toen wethouder Mariëtte van Leeuwen de oplevering officieel rond maakte.

Willem vertelde dat ze met z'n allen drie jaar geleden op avontuur zijn gegaan. Ze hebben flink moeten praten, overtuigen voordat er gegraven kon worden. Deze fase is nu afgerond en het ziet er naar uit dat er de komende tijd veel bedrijven zich aan gaan sluiten.

Video: Roy Wolters, Wolters Producties

 

-advertenties-

-goede doel-