De PvdA-fractie heeft alle begrip dat in een tijd van bezuiniging ook bij de sociale werkplaats kritisch naar de kosten gekeken wordt. Maar PvdA-raadslid Anja van Zantvoort maakte zich er afgelopen maandag in de commissie Samenleving hard voor, dat kwetsbare mensen daar niet de dupe van worden.

PvdA ZoetermeerDoordat het rijk de salariskosten van mensen in de sociale werkplaats maar gedeeltelijk vergoedt lopen de kosten voor de gemeente snel op. De gemeente stimuleert mensen in de sociale werkplaats onder begeleiding bij een gewone werkgever te laten werken. Ook mag vanaf 1 januari 2015 niemand meer in de Dienst Sociale Werkplaats (DSW) instromen. De sociale werkplaats wordt daarom de komende jaren kleiner.

In de commissie Samenleving van 18 november jl. heeft wethouder Edo Haan naar aanleiding van de vragen van de PvdA toegezegd, dat ondanks de herstructurering iedereen die echt beschut werk nodig heeft, dat ook krijgt. Verder heeft hij aangegeven dat het de bedoeling is dat er per 1 januari 2015 een nieuwe regionale voorziening voor beschut werk is en dat het voor de hand ligt om bij de vorming daarvan de infrastructuur van het huidige DSW in te zetten. Tenslotte zei hij het als een erekwestie te zien om mensen die per 1 januari 2015 nog steeds op de wachtlijst staan, alsnog zoveel mogelijk als eersten aan de slag te helpen.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-