BuurtBestuurtIn het najaarsdebat heeft de PvdA voor elkaar gekregen dat er een derde pilot komt voor ‘Buurt Bestuurt’. Deze pilot is in twee wijken gestart, maar de raad is van mening dat Oosterheem de derde wijk moet zijn. Ondanks de werkzaamheden van gemeentelijke toezichthouders en handhavers brengen bewoners tijdens bewonersavonden in verschillende wijken concrete ergernissen en overlast onder de aandacht van het gemeentebestuur.

‘Buurt Bestuurt’ is in Rotterdam een aantal jaar geleden opgezet om bewoners te betrekken bij de veiligheidsaanpak in hun wijk en tegelijk om  hun vertrouwen in de overheid terug te winnen. Daarom is in juni besloten in twee wijken met deze pilot te starten.

De laatste tijd krijgt de PvdA-fractie signalen dat ook in Oosterheem behoefte is aan deze aanpak. Raadslid Amieta Matabadal: “Ik ben blij dat Oosterheem een impuls krijgt om sociale cohesie in deze nieuwe wijk te bevorderen. Met de aanpak ‘Buurt Bestuurt’ vang je twee vliegen in een klap: enerzijds terugdringen van ergernissen en overlast en anderzijds bewoners bij elkaar brengen om hun woon-en leefomgeving te verbeteren.”

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-