GroenLinks wil graag in contact komen met mensen die na 1 juli 2013 bij de gemeente hebben aangeklopt voor ondersteuning in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Hier gaat het bijvoorbeeld om het ondersteunen met hulpmiddelen zoals een scootmobiel en aanpassingen aan de woning, maar ook om huishoudelijke hulp. Hoe is het met u gegaan? Bent u naar tevredenheid geholpen of voelt u zich met een kluitje in het riet gestuurd? Laat het GroenLinks weten en kom naar het nieuwe wekelijkse Zorgspreekuur.

Alleen met deze informatie is het mogelijk echt goed te beoordelen of het nieuwe WMO-beleid, dat per 1 juli 2013 is ingegaan, succesvol is ingevoerd. Als dat nodig is kan de partij uw geluid ook in de raadszaal laten horen. Natuurlijk zal GroenLinks uw verhaal vertrouwelijk behandelen, blijft u liever anoniem dan kan dat ook.

Wmo-kanteling

ScootmobielSinds 1 juli 2013 werkt de gemeente Zoetermeer gekanteld aan de WMO. Kanteling wil zeggen dat mensen die zich aanmelden voor de WMO op een andere manier geholpen worden. Er wordt geen hulp of hulpmiddelen meer aangevraagd, maar in een gesprek met de WMO-cliënt wordt gekeken wat een passende oplossing kan zijn. Dit vindt GroenLinks best een goed idee. Daarmee wordt voorkomen dat er onnodig hulpmiddelen aangeschaft worden, die achteraf gezien nauwelijks gebruikt worden. Ook kunnen er goedkopere alternatieven bestaan dan het standaardpakket dat de gemeente kan aanbieden. Maar GroenLinks denkt dat deze manier van werken ook verkeerd kan uitpakken. Zeker in tijden dat er fors bezuinigd moeten worden, is het voor de gemeente aantrekkelijk om te concluderen dat mensen voldoende gecompenseerd kunnen worden door bijvoorbeeld een beroep te doen op familieleden, buren, of vrijwilligers. Ook kan de gemeente vinden dat er andere oplossingen bestaan die betrokkene best zelf kan regelen. Maar vindt die persoon dat ook? Wat GroenLinks betreft moet het uitgangspunt zijn dat mensen die WMO-zorg nodig hebben die ook in voldoende mate krijgen.

Hoe contact opnemen?

•          Per e-mail (24 uur per dag, 7 dagen per week): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

•          Per brief: Fractie GroenLinks, Markt 10, 2711 CZ Zoetermeer

•          Per telefoon: iedere woensdag tussen 20.00 en 21.00 uur op 079-3468614

•          Op het Zorgspreekuur: Iedere woensdag tussen 20.00 en 21:00 in de fractiekamer van GroenLinks (Stadhuis, Markt 10)

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-