duurzame-energie-verlichtingEen duurzame energiecentrale, dat is waar GroenLinks tijdens het Begrotingsdebat op maandag 4 en 11 november onder andere voor pleitte. De partij diende met het CDA en D66 een motie in die het college opdraagt onderzoek te doen naar het plaatsen van een duurzame energiecentrale. Het college wordt in de motie ook gevraagd na te gaan of er eventueel aandelen aan Zoetermeerse burgers uitgegeven kunnen worden en of er coöperaties voor in het leven geroepen kunnen worden.  “Een duurzame energiecentrale met bijvoorbeeld windmolens en zonnepanelen genereert de energie van duizenden huishoudens en kan voor een forse verlichting zorgen in de energierekening. Bovendien maakt het de CO2-ambitie van de gemeente een stuk haalbaarder: 30% CO2-reductie in 2018”, aldus fractievoorzitter Jakobien Groeneveld. Tijdens de stemmingen op 11 november stemde het merendeel van de gemeenteraad voor de motie: hij is aangenomen.

Werk, kostenverlaging en duurzaamheid komen samen

Rode draad in de bijdrage van GroenLinks tijdens het Begrotingsdebat was verandering: change! Veel mensen verliezen hun baan en zien weinig mogelijkheden om de draad weer op te pakken. Om het tij te keren draagt GroenLinks het college op dat onderzocht moet worden of er een duurzame energiecentrale gebouwd kan worden op bijvoorbeeld het braakliggende gebied Bleizo. Dit project levert banen op, zorgt voor goedkopere energie én is duurzaam: een win-win-winsituatie dus!

Particuliere initiatieven

GroenLinks vindt het belangrijk dat er vrij baan gegeven wordt aan particuliere initiatieven. Jakobien Groeneveld zegt hierover: “de kleine ambachtelijke, innovatieve, duurzame en sociaal geëngageerde ondernemingen, die duurzame groei en werkgelegenheid kunnen creëren zouden onze volle aandacht moeten krijgen.”

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-