portemonneeIn het najaarsdebat heeft de PvdA enkele moties ingediend die pleiten voor positieverbetering van kinderen. Fractievoorzitter Taco Kuiper zei hierover: “Het is belangrijk dat kinderen mee kunnen doen en zich kunnen ontwikkelen, vooral voor kinderen die in armoede opgroeien is dat soms erg lastig. Een gezonde ontwikkeling is ook van belang om te voorkomen dat kinderen op latere leeftijd ontsporen met alle maatschappelijke gevolgen van dien.”

Voor gezinnen die minder verdienen dan 120% van het minimumloon zijn er in Zoetermeer verschillende regelingen waarmee kinderen ondersteund worden. Een gezin dat net iets meer verdient valt buiten de boot. De PvdA wil dat het college onderzoekt of in deze gezinnen extra ondersteuning nodig is en hoe die het beste gegeven kan worden. Amieta Matabadal: “het is van belang dat bij het onderzoek naar behoeften in minimagezinnen ook kinderen worden gehoord. Zij kunnen juist goed aangeven wat ze missen voor hun schoolloopbaan en sociaal leven.”

Daarom maakt de PvdA zich sterk voor een specifiek pakket van maatregelen per kind dat in aanmerking komt voor extra ondersteuning. Geld of steun die een gezin krijgt, is alleen voor dat doel te gebruiken. Op die wijze wordt voorkomen dat een gezin de extra ondersteuning voor kinderen aanwendt voor zaken waarvoor die niet oorspronkelijk bedoeld is.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-