In de eerste termijn van de begrotingsbehandeling van de gemeente Zoetermeer heeft Zó! Zoetermeer voorstellen ingediend om de overgebleven budgetten voor het Stadsforum te schrappen en het geld te gebruiken om alles op alles te zetten om het aantal banen in Zoetermeer uit te breiden.

Zozoetermeer“Als lokale partij luisteren we goed naar wat de bewoners nodig vinden. En veel mensen in Zoetermeer maken zich zorgen over werk. Ze zijn hun baan al kwijt en kunnen niets anders vinden, of ze zitten in de zenuwen omdat het bij hun werkgever ook niet zo goed gaat”, zegt Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer. ”Het college heeft het geld voor het Stadsforum voor een gedeelte uit de begroting gehaald, maar er zijn nog grote bedragen achtergebleven. Die kunnen we veel beter gebruiken nu de werkloosheidscijfers in Zoetermeer sterk oplopen!”

Zó! Zoetermeer stelt de raad in een amendement voor om alle budgetten voor het Stadsforum te schrappen. Dit is voor de jaren 2014 tot 2017 in totaal 3.115.000 euro en voor alle jaren daarna € 749.000 per jaar.

Daarnaast stelt Zó! voor om het budget van de afdeling Economische Zaken de komende 3 jaren met 400.000 euro per jaar te verhogen. Het college kan daarmee ZZP’ers (Zelfstandigen Zonder Personeel) uit Zoetermeer inhuren die kunnen helpen om de werkgevers in Zoetermeer te bezoeken.

Van der Meer: “Bij de bezoeken kan bekeken worden wat de werkgevers, onder­nemers en organisaties nodig hebben, of er banen en stageplekken zijn, of alle regelingen bekend zijn, en verder kunnen die ZZP’ers, die immers zelfs allemaal ondernemer zijn, helpen om nieuwe bedrijven naar Zoetermeer te halen.”

Zó! Zoetermeer denkt dat het aantal bedrijfsbezoeken kan stijgen van ca. 125 per jaar naar een kleine 3000 en dat het in de komende 3 jaar mogelijk moet zijn om in totaal zo’n 1500 nieuwe banen te vinden.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-