Zoetermeer doet in het digitale tijdperk op veel fronten mee als ICT stad. Ook gaan ontwikkelingen van mobiel betalingsverkeer snel. Zo zijn er mogelijkheden om met de mobiele telefoon te betalen voor parkeren op maaiveldniveau. Enkele grote steden schijnen al met de invoering bezig te zijn, waaronder Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. LHN is van mening dat Zoetermeer als stad met een ‘hoog ICT gehalte’ niet kan achterblijven bij deze ontwikkelingen.

mobieltjesHet doet de LHN deugd dat de invoering van mobiel betaalparkeren (belparkeren) is opgenomen in het programma van eisen voor het parkeerdiensten waarvoor thans de aanbestedingsprocedure loopt. In april 2014 begint een nieuwe periode voor de uitvoering van parkeerdiensten. In overleg met de nieuwe aanbieder van de parkeerdiensten zal er naar gestreefd worden zo spoedig mogelijk tot de invoering van belparkeren over te gaan.

De invoering kan volgens LHN onder handhaving van de huidige betaalautomaten (contante betaling blijft mogelijk). Efficiency voor de gemeente ligt in het verdwijnen van administratieve handelingen en minder noodzaak tot onderhoud aan de automaten.

De LHN heeft op 1 oktober schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en wethouders gesteld  over de ontwikkelingen van mobiel betalen voor parkeren. De LHN was vooral benieuwd naar óf het college bekend is met deze mogelijkheden en of hierover gesprekken gaande zijn met partijen als SHPV of andere private providers.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-