comite houtbuurtPer 31 januari 2014 stopt de gemeente Zoetermeer met de inzet van particuliere beveiligers in het kader van het Wijkpreventieteam. Het Comité Houtbuurt in Actie (CHiA!) heeft zich vanaf het begin hard gemaakt voor de afschaffing van dit fenomeen en juicht de huidige ontwikkelingen daarom toe.

Drie jaar lang patrouilleerde het Wijkpreventieteam in Zoetermeer, onder andere ter bestrijding van ‘overlast’. De maatschappelijke steun is vanaf de start van het project echter ver te zoeken. Daarnaast blijkt het aantal overlastmeldingen dat bij het team binnenkomt ‘erg laag’.

Woordvoerder van het CHiA! F. Konijn noemt het “verstandig dat de gemeente na drie jaar alsnog tot inzicht is gekomen een einde te maken aan dit geldverslindende project”. Volgens Konijn heeft de gemeente van meet af aan onvoldoende rekening gehouden met het ontbreken van maatschappelijk draagvlak. “Vanaf het begin was er kritiek van bewoners uit de Houtbuurt. De sociale cohesie heeft bovendien een flinke knauw gekregen. Dat de gemeente toch drie jaar aan dit project heeft besteed is onbegrijpelijk” aldus Konijn.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-