Zó! Zoetermeer stelt het bijzonder op prijs als inwoners zelf de handen uit de mouwen steken en is dan ook van mening dat bewoners, die willen helpen om hun omgeving op orde te houden, ruimhartig door de gemeente gefaciliteerd zouden moeten worden. Het tekort aan bladkorven is al vaker in de raad aan de orde geweest, en we vinden het dan ook erg teleurstellend dat het aantal bladkorven blijkbaar nog steeds onvoldoende is.

Autumn leaves

De partij heeft klachten gekregen van bewoners uit Oosterheem en Seghwaert dat er geen korven of deze liggen te ver voor de bewoners om hun bladeren daar naartoe te brengen. De GFT-bakken van de bewoners zijn te klein om de grote hoeveelheid herfstbladeren op te ruimen.

Het probleem van het tekort aan bladkorven sleept al jaren.

Zó! Zoetermeer heeft dan ook de volgende vragen aan de Gemeenteraad:

1.            Is het college het met Zó! eens dat er voldoende bladkorven moeten zijn, zodanig dat iedereen die wil helpen met ruimen de bladeren kwijt kan zonder grote afstanden te hoeven afleggen met zakken vol bladeren?

2.            Is geregeld dat de vraag naar bladkorven die binnenkomt bij de verschillende wijkposten en in het stadhuis centraal in beeld is? Is het college op de hoogte van het feit dat regelmatig ‘nee’ verkocht wordt als bewoners om bladkorven vragen?

3.            Wij verzoeken het college om snel te inventariseren hoeveel bladkorven erbij moeten komen om aan de vraag te kunnen voldoen, en om een inschatting te maken van de kosten die gepaard gaan met de aanschaf, het plaatsen/ophalen en het legen van de extra bladkorven. Is het college bereid om de gevraagd gegevens nog vóór de begrotingsbehandeling aan de raad voor te leggen?

-advertenties-

-goede doel-