logoLHNTot ontsteltenis van de LHN is afgelopen woensdag het woongedeelte van de monumentale Annahoeve in de as gelegd door een uitslaande brand. Gelukkig zijn hierbij geen slachtoffers gevallen. Naast een gemeentelijk monument is de Annahoeve in het bezit van de gemeente Zoetermeer en maakt deel uit van het project “Westelijke Entree” van het grondbedrijf. Dit omvat de gefaseerde ontwikkeling van twee locaties in het westen van Zoetermeer, inclusief de Annahoeve.

De LHN vindt het bijzonder jammer dat een gemeentelijk monument, deel uitmakend van de historische Voorweg en van ons cultureel en historisch erfgoed is vernietigd.

De LHN heeft, ex art. 37 van de Verordening op de vergaderingen van de raad, de volgende vragen aan het college.

  1. Was Zoetermeer voor de Annahoeve tegen brand verzekerd en zo ja, zijn er al contacten gelegd met betrekking tot de schadeafhandeling?
  2. Is er al een oorzaak van de brand bekend en kan het college die toelichten?
  3. Is er, zoals in het AD van 11 oktober jl. wordt gesuggereerd, een relatie tussen de brand en achterstallig onderhoud aan de Annahoeve?
  4. De Annahoeve heeft regelmatig op de agenda van de commissie gestaan. Wat zijn de gevolgen van de brand voor het project “Westelijke Entree”?
  5. Wanneer kan de raad een voorstel van het college verwachten over restauratie of sloop van woonhuis en beide schuren?
  6. Was het college nog in gesprek met potentieel geïnteresseerden voor de Annahoeve of voor het desbetreffende perceel?

-advertenties-

-goede doel-