oh-svdsoDe VVD heeft het college van B&W vragen gesteld over de veiligheid bij voetbalvereniging DSO. De Zoetermeerse voetbalvereniging heeft haar clubhuis staan in het stuk van het Bentwoud tussen Zoetermeer en Benthuizen. Dat valt vanaf 2014 formeel onder de gemeente Alphen aan de Rijn.

Daarom wil de VVD duidelijkheid welke gemeente verantwoordelijk is voor de hulpverlening bij ongevallen bij DSO. Ook wil de VVD zekerheid dat de voetballers door de dichtstbijzijnde hulpdienst kunnen worden geholpen. Het terrein van DSO ligt in Benthuizen (gemeente Rijnwoude)  maar wordt bereikt vanuit de Zoetermeerse wijk Oosterheem. In 2014 wordt Rijnwoude deel van de nieuw te vormen gemeente Alphen aan de Rijn.

VVD-Raadslid Robin Fries hierover: “Het is belangrijk dat bij ongevallen iemand zo snel mogelijk kan worden geholpen en dat de hulpdienst niet helemaal vanuit Alphen aan de Rijn hoeft te komen. Het terrein van DSO heeft geen aansluiting met de N209 en we zouden toch niet willen dat een ambulance of brandweer vanuit de gemeente Alphen met een omweg door de  hele wijk Oosterheem zou moeten rijden om bij DSO hulp te kunnen bieden. Dat zou onnodig veel tijd kosten.”

Het gaat de voetbalvereniging sportief goed af. Dat is ook te merken aan de parkeerdruk. De VVD wil daarom ook weten of hier iets aan gedaan gaat worden. Dat geldt ook voor de fietsers, die nu tussen rijdende en langs de weg geparkeerde auto’s moeten fietsen. Fries besluit: “Door de geparkeerde auto’s is de weg vrij onoverzichtelijk. Meer parkeerruimte en een gescheiden fietsroute zou het voor fietsers een stuk veiliger maken.”

 

Meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-