De teleurstellende economie, de economische ontwikkeling en de voorspellingen voor de nabije toekomst, zijn de LHN een doorn in het oog. In het AD van 28 augustus leest de LHN bovendien dat een zeer toonaangevend bedrijf als de Koninklijke Van Kempen & Begeer (K&B) onze gemeente gaat verlaten. In een tijd van toenemende werkloosheid is het vertrek van zowel de kantoor- als mogelijk de magazijnfunctie van een voor Zoetermeer toonaangevend bedrijf een gevoelige klap.

Als gevolg hiervan stelt de LHN, ex artikel 37 van het Reglement van orde voor de vergaderingen van de raad, de volgende vragen aan het college

  • Wat is op dit moment naar de mening van het college de stand van de economische ontwikkeling en de bedrijvigheid in Zoetermeer?
  • Wat is op dit moment de status van de uitvoering van de plannen van het college voor het stimuleren van de economie?
  • Deelt het college met de LHN het belang van het bedrijfsleven voor het behoud van banen, koopkracht, behoud van zelfstandigheid en voor de kostenontwikkeling voor de gemeente, wat is de stand van zaken?
  • Waren het college en de accountmanagers tijdig op de hoogte van het vertrek van K&B? Zijn er activiteiten voor het behoud ondernomen en zo nee, waarom niet?
  • Is of gaat het college in overleg met K&B om de mogelijkheden te onderzoeken voor het behoud van K&B voor Zoetermeer?
  • Is of gaat het college met K&B in overleg over het behoud van de magazijnfuncties voor Zoetermeer en is het college bereid om de overwegingen tot verplaatsing van het bedrijf in de afwegingen te betrekken?

-advertenties-

-goede doel-