06 09 2023 BTS SINT WIL TAART 46De Sinterklaasintocht zal dit jaar starten in het Stadshart en doorgaan naar de Dorpsstraat. Op zaterdag 18 november zal Sinterklaas te zien zijn tussen 10-16 uur. De intocht 2023 belooft een heus spektakel te worden. De Goedheiligman komt met heel veel 100 Pieten aan in het Stadshart en zal een leuke verrassing bij zich hebben.

20221119 35258Vanaf de Burgemeester van Leeuwenpassage gaat de stoet met Sinterklaas en de Pieten het stadscentrum door richting de Dorpsstraat. Op het Nicolaasplein zal een podiumprogramma gehouden worden, waar burgemeester Bezuijen de Sint officieel welkom zal heten.

Daarna zullen Sinterklaas en de burgemeester de intocht voortzetten door de Dorpsstraat. Daar zullen de meest uiteenlopende activiteiten zijn voor de Zoetermeerse kinderen, begeleid door vele Pieten. Ook de themapieten zullen weer volop van de partij zijn dit jaar net als de Amigo's die de Sint begeleiden. Er zullen in de Dorpsstraat verschillende fotomomenten waarop de kinderen op de foto kunnen met Sinterklaas.

20221119 35306De Zoetermeerse adviseur van de Sint, Jeroen Pronk, laat weten: “Maar dat is niet alles! Sinterklaas heeft een speciale verrassing voor de burgemeester en alle kinderen in Zoetermeer. Sinterklaas heeft besloten om iets bijzonders te doen dit jaar. De mini sintserie die vanaf maandag 13 november zal worden uitgezonden, vertelt daar misschien al iets over. Hoe dan ook, de spanning stijgt bij mij en de kriebels in mijn buik nemen toe. We gaan ons voorbereiden op de meest magische dag van het jaar”.

Dit jaar wordt de intocht georganiseerd door All in One evenementen en partners. Zij hebben een totaal concept gemaakt, waarbij zowel het Stadshart als de Dorpsstraat de intocht ondersteunen. Naast de mini filmserie die toewerkt naar 18 november, zal de intocht live online te volgen zijn. Voor mensen die echt niet meer kunnen wachten is nu ook de website www.sinterklaaszoetermeer.nl online.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-