adoptiegroenEen groepje buurtbewoners van de Muzieklaan in Buytenwegh ontfermt zich al jaren over een stukje groen in de straat. Het kleine groene paradijsje wordt gekoesterd door de buurtbewoners, die het onderhouden, schoffelen en plantjes vervangen waar nodig.

adoptiegroen2Simone, wonend in een van de dekwoningen op de Fletcher Hendersonrode, klaagde bij de gemeente regelmatig over het smerige overwoekerde stukje grond wat bij het wooncomplex tussen blok 9 en 11 lag. Regelmatig lag er rommel tussen de struiken wat door haar opgeruimd werd.
Simone: “Toen ik voornemens was eens flink te klagen kwam de medewerker van de wijkpost met het idee om dat stukje braakliggende grond te adopteren. Na een gesprek met een aantal buren besloten we dat dat best een goed idee was!”

De gemeente maakte het stukje schoon en om te beginnen kreeg de groep van de gemeente wat struiken en plantjes. Het adoptiegroepje begon met 8 buren, wat in de loop der tijd wel gekrompen is door overlijden, verhuizing en scheiding. Maar ook nieuwe liefhebbers melden zich aan.
Er is een potje waar meerdere buren af en toe wat geld in stoppen zodat er geld is voor aarde en compost en het vervangen van de planten als dat nodig is. Een buurvrouw heeft het beheer van de kas, zij zoekt de planten uit als die aan vervanging toe zijn en knipt keurig alle verwelkte bloemen af zodat de nieuwe bloemen plek hebben om te groeien. Een buurman schoffelt het onkruid, spit de harde grond om in het voorjaar en snoeit de vlinderstruiken zodat deze daarna weer groeien met verse takken en veel bloemen zodat de vlinders en de bijen en andere insecten weer een schuilplek en plekje om te snoepen en te chillen hebben. Een andere buurvrouw gaat op haar knieën en verwijdert alle onkruid die met schoffelen blijft zitten en Simone doet, ondanks haar slechte rug, van alles van snoeien tot schoffelen tot knippen.

Simone: “Maar als ik in de zomer dan weer kijk naar die prachtige gekleurde heerlijk geurende bloemen en de insecten zie spelen en dwarrelen in onze tuin dan maakt dat mij en alle helpende buren en voorbijgangers weer zo gelukkig dat ik het zeker de moeite waard vind.”

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-