zoet op zaterdag xAls het weer het toelaat wordt zaterdag 7 oktober de laatste minimarkt van dit jaar gehouden in buurttuin Zoete Aarde aan de Broekwegzijde 195. Er wordt geknald met een shantykoor, de vrolijke vlaggetjes gaan weer wapperen en er zullen aardig wat kraampjes onder de appelbomen staan met originele, meest zelfgemaakte producten.

De tuin gaat weer bruisen van gezelligheid. Neem alleen al het shantykoor ‘De Weidepoort’ uit Zoeterwoude dat met z’n zeemansliedjes én andere meezingers de sfeer er flink in zal brengen. En wie weet gaan de beentjes wel van de vloer. Zoals in elke editie van ‘zoet op zaterdag’ kunnen de kinderen ook nu weer knutselen aan de lange tafel. Ditmaal gaan ze vogelvoer maken. Marcellino is er met ijs en de crêpes zullen ook weer gretig aftrek vinden.
Maar er is meer: Marion is met haar ‘sweet oils’ bedreven in het geven van handmassages, ‘tantelief’ is er met sieraden, Erica met gebreide sokken en zo. Bertina weet veel van dieren, de ‘zoeterviervoeter’ ook. De kleurrijke stoffen en gehaakte vlaggetjes van Ineke en ‘knopie dopie’ maken er zeker een vrolijke boel van. Ze zijn ook te koop. Wilma en Angela hebben zich toegelegd op het vervaardigen van keramiek. Lifecoach Brigitte promoot haar boek ‘Tienerengel’.

Al met al zijn er enkele tientallen kraamhouders, die elk zo hun eigen creatieve producten presenteren. Zo maakt Martine onder meer schattige kleine schaapjes en engeltjes van de wol, geleverd door de vijf schapen van de buurttuin, leuk voor Kerst. De schapen zelf hebben trouwens een fraai nieuw onderkomen in de perenboomgaard van de buurttuin. Leuk om even te gaan kijken. En ook de pluktuin achterin is een bezoekje waard, je kan er zelf een mooi herfstboeket samenstellen. De prijslijst hangt bij de ingang.

Voor elk wat wils dus komende zaterdag in Buurttuin Zoete Aarde aan de Broekwegzijde 195, tegenover basisschool De Elzenhoek. De markt begint om 11.00 uur en stopt om 15.00 uur. Op www.zoeteaarde.nl  is veel info over de buurttuin te vinden.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-