Voorlopige impressie nieuwe brandweerkazerne Abdissenbos ZoetermeerDe Zoetermeerse brandweerkazerne zal niet verhuizen van de Brusselstraat 2-4 naar de locatie Abdissenbos. Het plan van de nieuwe kazerne zat al in de uitwerkingsfase en de ontwerpen waren helemaal klaar. Het plan wordt echter veel te duur.


De beoogd aannemer heeft een bouwkostenbegroting opgesteld die echter 3,5 miljoen hoger is dan het beschikbaar budget. De extra kosten komen vooral door de extreem gestegen bouwprijzen. Het budget dat beschikbaar was gesteld, € 8.7 mln., blijkt te weinig om de brandweerkazerne aan het Abdissenbos te realiseren. Dit werd al bekend in maart van dit jaar, maar nu is het besluit genomen om definitief af te zien van de nieuwbouw.

In overleg met Veiligheidsregio Haaglanden is besloten de brandweerkazerne niet te verhuizen naar de locatie Abdissenbos, maar de bestaande kazerne aan de Brusselstraat 2-4 alsnog te renoveren en verduurzamen. Er is al wel 700.000 euro uitgegeven aan de plannen en ontwerpen voor de nieuwe kazerne.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-