mz fonteinbosOp 15 juni kwamen de meeste besturen van de Verenigingen van Eigenaars (VvE) van de flats in de Bossenbuurt in Meerzicht bijeen. Dit om kennis te maken en te verkennen hoe ze mogelijk iets voor elkaar kunnen betekenen. Elke bestuur gaf inzicht in de belangrijke kwesties die op dit moment spelen.

Hoe pak je het aan?

De flats bestaan inmiddels 50 jaar, dus groot onderhoud speelt overal een rol. Denk aan onderhoud en vervangen van liften en verwarming. Ook zijn alle VvE’s op de één of andere manier bezig met isolatie en het verminderen van het energieverbruik. Vragen die hierbij spelen zijn: hoe pak je dit aan? En hoe krijg je de bewoners enthousiast en hoe financier je dit? Daarnaast was omgaan met overlast en veiligheid onderwerp van gesprek. Ook de gemeente was aanwezig.

Samenwerken om subsidie bij het Rijk aan te vragen

Karin van Rooij van energietransities gaf aan dat de gemeente VvE’s met ervaring en kennis kan ondersteunen. En ook initiatieven als deze kan faciliteren. Ellen Perik van wijkontwikkeling zet zich vanuit de gemeente in voor verbetering van de woonomgeving, de sociaaleconomische ontwikkeling en de veiligheid. Ze opperde dat mogelijk kan worden samengewerkt om subsidie bij het Rijk aan te vragen voor verbeteringsimpulsen van de buurt. 

De aanwezigen waren het erover eens dat voortzetting van het onderling contact heel nuttig kan zijn. Al snel werd als naam voor het overleg “Samen Meer Zicht” bedacht en werd een gezamenlijke whatsapp groep gestart. De volgende bijeenkomst vindt op 5 oktober plaats. Voorlopige contactpersonen: Anil Patandin 06 24 28 04 17 en Peter Vergers 06 22 70 55 49

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-