Romeinen op het AlfrinkVorige week vielen de Romeinen het Alfrink College binnen. Leerlingen uit leerjaar 2, die het vak Latijn volgen, hielden een togaparty en kwamen verkleed als Caesar, Venus of Mars, maar ook waren er gladiatoren, soldaten en Romeinse burgers. De leerlingen hadden hun best gedaan er piekfijn uit te zien.

Bij een feestje hoort eten: de leerlingen en hun docenten hadden een buffet gemaakt, met allerlei lekkere Romeinse hapjes: variƫrend van visgerechten tot sesamkoekjes, van kipgerechten tot dadelhapjes. Tussen de gangen door waren er diverse activiteiten: zo was er een heuse miss en mister toga verkiezing. De god Mars won in ieder geval de mister toga verkiezing, men kon niet om deze spierbundel heen. Ook konden alle aanwezige Romeinen hun kennis laten zien bij de echte Latijnquiz. Tot slot werd de avond afgesloten met een spannend gladiatorengevecht, waarbij Caesar met zijn duim de uiteindelijke winnaar bekend maakte.

De leerlingen kregen tijdens deze togaparty ook een beoordeling voor hun outfit en hun kookkunsten. Ze hadden hun best gedaan en daar hoorden ook mooie cijfers bij. 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-