IMG 5231

De jaarlijkse open avond voor alle schooltuin gaf de kinderen de kans om hun ouders, broertjes en/of zusjes, maar ook grootouders hun tuintje te laten zien. De opkomst was groot op deze zonovergoten avond met veel activiteiten voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen was het erg gezellig en informatief.

De schooltuinen in Meerzicht zijn verdeeld over een kleine 300 tuintjes, inclusief de voorbeeldtuin die elke school heeft, waar de lessen eerst in worden uitgelegd alvorens de kinderen het in hun eigen tuintje mogen nadoen tijdens de schooltuinlessen.
Begin april was het nog een kale bedoening en in minder dan 3 maanden hebben de kinderen een bijna volgroeid moestuintje waar de eerste oogst al van is geplukt. Het was een sfeervolle drukte op de open avond. Basisschool De Entree uit Meerzicht had de grootste opkomst van alle scholen, op 2 klasgenootjes na waren ze er allemaal inclusief de leerkrachten. 

 IMG 5238  IMG 5273  IMG 5278



IMG 5259Tijdens deze open avond voor genodigden konden de kinderen een bloem knutselen, een speurtocht doen, bij het kampvuur hun broodje op een stok bakken of vlak bij de kas een eigen wafel versieren en opeten.
Voor de ouders was het vooral genieten van wat de kinderen konden laten zien in hun tuintje, daarnaast was er in de kas een imker aanwezig met zijn activiteiten, informatie en diverse potjes honing en vlak bij de kas kon men terecht voor drinken met wat lekkers wat door diverse vrijwilligers was gebakken.

Omdat de schooltuinen dit jaar een klein moestuintje sponsort voor Kai Sei 'No Limits' waren er ook twee vrijwilligers Ruud en Max van Budo school Kai Sei aanwezig, die voor iedereen die interesse had of er nieuwsgierig naar was hier informatie over kon geven.

Tekst en foto's Marja de Laaf 

-advertenties-

-goede doel-