IMG 0006
Het IBM datacenter aan de Boerhaavelaan wordt nu gesloopt, al kan het nog een aantal weken duren voordat het gebouw helemaal tegen de grond is. “Eindelijk is er nu actie”, verzucht een buurtbewoner, “na al die branden werd het wel tijd ook voor de sloophamer!”

 DCIM\101MEDIA\DJI_0355.JPG  DCIM\101MEDIA\DJI_0365.JPG


Het IBM gebouw werd in de jaren 70 neergezet, maar staat nu al ruim 15 jaar leeg. In het hoofdgebouw van IBM staat nu de stadsmaquette van Zoetermeer en is een plek voor een Informatiecentrum van de Entree. Bij het datacenter dat een stuk verder op staat, is al meerdere keren brand uitgebroken. Insluipers zorgden voor overlast en vernielingen. Bij de laatste grote brand op 17 april 2023 werd het pand grotendeels verwoest. Een deel ging verloren bij de brand zelf, een deel van het pand moest gesloopt worden door de brandweer om de brand volledig onder controle te kunnen krijgen.

 sloop ibm  IMG 0004


Sloopbedrijf Adex is nu bezig met het compleet slopen van de rest van het gebouw, waar ook asbest is aangetroffen. Om overlast van stof te voorkomen wordt water over het terrein gespoten.

Na de sloop moet worden gewacht op de bouw van de Entree, wat op deze plek nieuw gebouwd gaat worden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-