230608Walibia38 1Aan het begin van dit schooljaar daagde het Alfrink College haar leerlingen uit om in een jaar gezamenlijk 15.000 boeken te lezen. De challenge werd aan het begin van het jaar feestelijk gestart met behulp van schrijver Marco Kunst.

 

Sindsdien lezen leerlingen en medewerkers van het Alfrink College elke dag tussen 10.45 en 11.05 uur om zo de achteruitgang in leesvaardigheid tegen te gaan. De leerlingen werd een dagje pretpark in het vooruitzicht gesteld als beloning voor deze prestatie.
Afgelopen donderdag, 8 juni, was het dan zover. Een heel jaar lezen en duizenden boeken verder vertrok het Alfrink met een enorm aantal bussen, al haar leerlingen en medewerkers naar Walibi Flevo. Mede dankzij het prachtige weer werd het een fantastische dag.
Nu is het een kwestie van het lezen door te zetten en dat is ook het plan op het Alfrink College. Wat begon als een verplichting wordt nu door veel leerlingen ervaren als een prettig moment op de dag en dat was precies de opzet.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-