opslagketel 2020 lijmverf op linnen 80x90cm 238x300Ben Stolk exposeert van 11 mei t/m 21 mei tekeningen en schilderijen in Ateliers BaZtille te Zoetermeer. De inspiratie tot zijn kunstwerken is ontsproten aan de veelal oudere en soms vervallen industriële fabrieken en bouwwerken zoals in het Ruhrgebied, de Maasvlakte en oude havens nabij Londen.

De reis die Ben heeft gemaakt naar het Ruhrgebied was de aanzet tot een terugkerend thema in zijn schilderijen. Observeren, analyseren en de fascinatie die industriegebieden op hem hebben gaf een belangrijke impuls. In de nabijheid staan van die imposante bouwwerken en gebouwen, voor de leek vol met onbegrijpelijke details, heeft hij vertaald naar een nieuwe schoonheid. Over zijn belevingen kan Ben uitvoerig vertellen, zoals dat hij die oude machinerieën aanzag voor vuurspuwende en angstaanjagende objecten. Robuust, hard en afstotende constellaties veranderde hij door met zijn kleurenpalet te kiezen voor warme en bijna aanraakbare schilderijen. Er gaat een grote aantrekkingskracht van uit en de stijl grenst aan het impressionisme. Alsof het oorspronkelijke landschap de omgeving herneemt.

1681929645901De officiële opening van de expositie is op vrijdag 12 mei 2023 om 16.00 uur. Gedurende de tentoonstelling zijn muzikale, theatrale en creatieve activiteiten gepland. U kunt daar naar komen luisteren en kijken. Aan de creatieve uitingen kunt u meedoen. Neem dan contact op met Ben Stolk, kijk op zijn website www.benstolk.nl  voor info en tijden.

Openingstijden expositie: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Wilt u op een ander tijdstip komen, neem dan telefonisch contact op met Ben Stolk, mobiel 0628146288

Ateliers BaZtille, Rokkeveenseweg 46 C

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-