Johan Brouwer en Eske TibbenWoensdag 3 mei zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Johan Brouwer (klavecimbel) & Eske Tibben (alt/mezzosopraan). De aanvang van het concert is 12.45 uur.

Alt/mezzosopraan Eske Tibben groeide op in een muzikale familie. Zij zong en speelde piano vanaf haar vroege jeugd. Klassieke zang studeerde ze aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Deze studie rondde zij in juni 2015 glansrijk af. De laatste jaren heeft Eske zich ontwikkeld tot een veelgevraagd soliste, geliefd om haar bijzondere, warme timbre. Zij zingt onder andere Passionen, Weihnachtsoratorium en Cantates van J.S. Bach, de Messiah van G.F. Händel en Elias en Paulus van F. Mendelssohn. Ook maakt Eske graag kamermuziekprogramma's in samenwerking met andere musici, zoals met de klavecinist Johan Brouwer. 

Johan Brouwer studeerde orgel en muziektheorie aan het Gronings Conservatorium, en vervolgens klavecimbel aan het Amsterdams conservatorium. Hij gaf concerten in Nederland, Frankrijk, Portugal, Engeland, Zweden en Duitsland en was verbonden als leider/klavecinist aan het Groninger barokorkest Collegium Musicum. Daarnaast was hij lange tijd verbonden als dirigent aan het Winschoter Kamerkoor, waarmee hij in samenwerking met het Collegium Musicum Groningen veel 17e -eeuwse muziek uitvoerde. 

Dit concert is gratis toegankelijk, bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage. De deur van de kerkzaal is open vanaf 12.30 uur. De concerten worden mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer en de Gemeente Zoetermeer.

De concerten en programma’s kunt u ook vinden op de website van de Stichting, www.herbergoudekerk.nl 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-